Η Aston Martin DBR22 Concept λανσάρει καινοτομική φιλοσοφία σχεδίασης

aston martin2

Ανακοινώθηκε ότι είναι μια από τις πιο σπάνιες Aston Martin στην πλούσια 109χρονη ιστορία της μάρκας.

Η Aston Martin επέλεξε την Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey 2022 για να αποκαλύψει το εντυπωσιακό DBR22 για πρώτη φορά. Λανσάρει μια καινοτομική φιλοσοφία σχεδίασης διθέσιου σπορ αυτοκίνητου με κινητήρα V12.

Η φιλοσοφία σχεδιασμού της DBR22, που αποκαλύφθηκε στην Καλιφόρνια, είναι η πιο πρόσφατη σε μια μακρά σειρά εξαιρετικών έργων που χειρίζεται το εξειδικευμένο εσωτερικό τμήμα της μάρκας το οποίο έχει αναλάβει την ολοκλήρωση των πανάκριβων αυτοκινήτων κατά παραγγελία.

Εμβληματικά μοντέλα που ανέπτυξε το εξειδικευμένο τμήμα είναι η Aston Martin Victor, η Vulcan που κατασκευάστηκαν μόνο 24 αυτοκίνητα, η Vantage V600 με μόλις 14 αυτοκίνητα κ.α.

Η DBR22 συνδυάζει την κλασική τέχνη της κατασκευής αυτοκινήτων με τα προηγμένα υλικά και τις τεχνολογίες αιχμής.

Το πανάκριβο αυτοκίνητο που απευθύνεται κυρίως σε συλλέκτες σε όλο τον κόσμο, υπόσχεται μηχανική ακρίβεια, απίστευτη απόδοση και πρωτόγνωρες οδηγικές εμπειρίες.

Ανακοινώθηκε ότι είναι μια από τις πιο σπάνιες Aston Martin στην πλούσια 109χρονη ιστορία της μάρκας.

Η σχεδιαστική ιδέα για την DBR22 παρουσιάζει ένα εντελώς νέο αμάξωμα, το οποίο εμπνεύστηκαν οι σχεδιαστές της Aston Martin. Η εξαιρετική της μορφή δημιουργείται από έναν ελάχιστο αριθμό πάνελ αμαξώματος για να δημιουργήσει μια πιο σμιλεμένη, μυώδη παρουσία.

Ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η εντελώς νέα μπροστινή μάσκα που ενσωματώνει μια πρωτότυπη σχεδίαση από ανθρακονήματα στη θέση των συνηθισμένων χαρακτηριστικών που εμφανίζονται στη γκάμα των μοντελων μαζικής παραγωγής της Aston Martin. Αυτός ο σχεδιασμός παραπέμπει στα θρυλικά μοντέλα DBR1 και DB3S.

Το καπό διαθέτει έναν εντυπωσιακό αεραγωγό για να διευκολύνει τη ροή του αέρα προς τον κινητήρα V12 Twin-Turbo των 5.2 που βρίσκεται κάτω από αυτό. Το μοτέρ αποδίδει ισχύ 715 ίππων και ροπή 753 Nm. Εξασφαλίζει συναρπαστικές επιδόσεις, επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3,4΄΄ και τελική ταχύτητα 319 χλμ./ώρα.

Δείτε επίσης  Η αμυντική οδήγηση επιτρέπει στον οδηγό να προβλέπει ενδεχόμενους κινδύνους

Πηγή: skai.gr

Πηγή