Η Bentley από το 2025 θα λανσάρει κάθε χρόνο ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Η Bentley από το 2025 θα λανσάρει κάθε χρόνο ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο

bentley bentayga s 3

Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία δεσμεύεται να λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο, αρχής γενομένης το 2025. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων λίρες για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, με το εργοστάσιο στην ιστορική έδρα της μάρκας, στο Crew, να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.  

Το Crewe προβλέπεται να εξελιχθεί σε ένα “DreamFactory”, εργοστάσιο-πρότυπο, ευέλικτο, αποδοτικό, με πλήρως ψηφιακό χαρακτήρα και μηδενική περιβαλλοντική επίπτωση. Έχει ήδη δεχθεί σημαντικές επενδύσεις και τροποποιήσεις, όντας μια κορυφαία στον κλάδο πιστοποιημένη εγκατάσταση με τη μάρκα να επιτυγχάνει παραγωγή ουδέτερη ως προς τον άνθρακα ήδη από το 2019. Εκεί, η Bentley στοχεύει μέχρι το 2030 να έχει μειώσει στο απόλυτο ελάχιστο την κατανάλωση νερού, τα στερεά απόβλητα και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για κάθε όχημα που θα κατασκευάζει. 

Οι νέες επενδύσεις θα επεκτείνουν την ουδετερότητα του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Bentley σε όλα τα προϊόντα και σε μη εργοστασιακές εργασίες. Μεταξύ των πρωτοβουλιών θα είναι η επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Crewe, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εγκατεστημένων ηλιακών συλλεκτών από 30.000 σε 40.000, τα επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, η εταιρεία διερευνά τη χρήση βιοκαυσίμων σε αυτοκίνητα του στόλου της. Στη γκάμα μοντέλων θα υπάρχουν πολυτελή υβριδικά αυτοκίνητα και θα εδραιώσει περαιτέρω αυτή τη θέση, με την κυκλοφορία της Flying Spur PHEV το 2022, καθώς και πέντε πρόσθετων εκδόσεων, που θα προστεθούν στην Bentayga PHEV. Ήδη για το τρέχον έτος, περισσότερο από το 20% των πωλήσεων της Bentley θα αντιπροσωπεύουν οι υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας.

Δείτε επίσης  Ρεκόρ πωλήσεων το 2021 πέτυχαν οι Mercedes Maybach, AMG και G-Class

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή