Η Kia ανακηρύχθηκε «Κατασκευαστής της Χρονιάς» στα βραβεία TopGear.com 2022

kia4

Η κορεατική εταιρεία βραβεύτηκε για την «καλύτερη» χρονιά της μετά τα λανσαρίσματα των βασικών μοντέλων της

Η Kia ανακηρύχθηκε «Κατασκευαστής της Χρονιάς» στα βραβεία TopGear.com 2022, ολοκληρώνοντας τη χρονιά σε υψηλά επίπεδα. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Kia κερδίζει στα βραβεία TopGear.com. Πέρυσι, το EV6 που κυκλοφόρησε πρόσφατα κέρδισε την κατηγορία «Crossover of the Year».

Η Kia έχει λανσάρει αρκετά μοντέλα που αλλάζουν το παιχνίδι στην Ευρώπη φέτος – κυρίως το Sportage πέμπτης γενιάς και το ολοκαίνουργιο Niro, σταθερά δύο από τα best-seller της Kia σε όλη την Ευρώπη. Και τα δύο μοντέλα πρόσφεραν μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τους προκατόχους τους σε διάφορους τομείς, όπως η εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, οι τεχνολογικές εξελίξεις και τα επίπεδα βιωσιμότητας.

Ο Jack Rix, Editor του BBC Top Gear Magazine, σχολίασε: «Η πρόσφατες επιδόσεις της Kia είναι αξιοσημείωτες. Παρά τις  δύσκολες καταστάσεις, η ανοδική τροχιά δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Το τελευταίο Sportage είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό crossover σε σύγκριση με τους  ανταγωνιστές του, το νέο Niro φαίνεται εντυπωσιακό και προσφέρει υβριδικές ή ηλεκτρικές εκδόσεις και  το EV6 GT προσφέρει μια έκδοση 577 ίππων που ανεβάζει την αδρεναλίνη στη λειτουργία drift».

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, δήλωσε: «Αυτή ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Kia όσον αφορά τα νέα προϊόντα, την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και τις πωλήσεις. Το μερίδιο αγοράς μας από την αρχή του έτους μέχρι τώρα σε όλη την Ευρώπη διατηρήθηκε  στο υψηλό επίπεδο του  5,1% τους τελευταίους δύο μήνες και αυτή η επιτυχία οφείλεται στην απίστευτη  γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων μας η οποία θα επεκταθεί κατά τη διάρκεια του 2023 και μετά,  ελπίζοντας να εμπνεύσουμε περισσότερους πελάτες να κάνουν τη μετάβαση και να υποστηρίξουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους».

Δείτε επίσης  Πάνω από μισό εκατομμύριο Opel Crossland έχουν ήδη βγει από τη γραμμή παραγωγής

Ο David Hilbert, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Kia Europe, αποδέχθηκε το βραβείο εκ μέρους της Kia και δήλωσε: «Το 2022 ήταν μια χρονιά ορόσημο στην ιστορία της Kia, όπου η μάρκα έγινε συνώνυμη με την ηλεκτροκίνηση και έθεσε νέα πρότυπα  για το μέλλον της κινητικότητας. Η είσοδος του EV6 GT ήταν μια καθοριστική στιγμή για εμάς καθώς ενισχύσαμε την ηγετική μας θέση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην αρένα υψηλών επιδόσεων. Ευχαριστούμε το TopGear.com που μας ανακήρυξε «Κατασκευαστή της Χρονιάς» – είναι μια ευπρόσδεκτη αναγνώριση των επιτευγμάτων της μάρκας μέχρι στιγμής και ανυπομονούμε για ένα επιτυχημένο 2023».

Η στρατηγική «Plan S» της εταιρείας περιλαμβάνει τους στόχους βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς 14 πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2027. Το επόμενο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει θα είναι το πολυαναμενόμενο EV9, το οποίο θα αποκαλυφθεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2023.
Το Kia EV9 αναπτύχθηκε στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας και θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή εξελιγμένης, υψηλής τεχνολογίας και βιώσιμης κινητικότητας για την Kia.

Για να δείτε το video TopGear.com Awards 2022 «Meet the Winners», ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο στον ιστότοπο TopGear.com.

https://www.topgear.com/car-news/2022-topgearcom-awards/video-meet-2022-topgearcom-awards-winners

Επιμέλεια κειμένου:

Άρης Γαλανόπουλος
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή