«Μικρο-απιστία»: Ο νέος όρος που δείχνει πώς τα social media καταστρέφουν τη σχέση σας!

apistia

Μήπως παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του πρώην σας στα social media ή ανοίγετε διάλογο με χρήστες που δεν είναι οι σχέσεις σας; Μήπως κάνετε συνέχεια like σε φωτογραφία κάποιου χρήστη ή σχολιάζετε συνεχώς τις αναρτήσεις του;

Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι διαπράττετε «μικρο-απιστία». Ο όρος είναι καινούριος και χρησιμοποιείται να περιγράψει πράξεις που γίνονται διαδικτυακά και νοούνται ως απιστία. 

Γιατί μπορεί οι χρήστες να θεωρούν τέτοιες συμπεριφορές αθώες, ωστόσο σύμφωνα με τον δόκτορα Μάρτιν Γκραφ, ψυχολόγο του πανεπιστημίου της Νότιας Ουαλίας, ενδέχεται να είναι πολύ πιο επικίνδυνες απ’ όσο νομίζουν. 
Οι πράξεις που θεωρείται ότι μπορούν να χαρακτηριστούν ως «μικρο-απιστία» είναι η παρακολούθηση των λογαριασμών του πρώην στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αποστολή emoji σε άλλους από το σύντροφό σας, η αποθήκευση των στοιχείων κάποιου ανθρώπου με ψεύτικο όνομα. 

«Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να κάνει κάποιος επαναλαμβανόμενα «like» στις φωτογραφίες κάποιου στο Instagram ή να σχολιάζει κάτω από αναρτήσεις στο Facebook, δήλωσε ο δρ. Γκραφ στη βρετανική Telegraph, που θεωρεί ότι η διάδοση των κοινωνικών δικτύων είναι λογικό να έχει δημιουργήσει τέτοιου είδους διαδικτυακή δραστηριότητα. «Αν βάλεις καρδούλα σε ένα μήνυμα είσαι άπιστος; Ή μήπως είναι μικρο-απιστία;» διερωτήθηκε ο ψυχολόγος, εξηγώντας ότι το κριτήριο αφορά το εάν ένας χρήστης το κάνει πίσω από την πλάτη του συντρόφου του.

Κλείσιμο

Πηγή:

Δείτε επίσης  Ρούλα Κορομηλά: Η ανάρτησή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Κλαίω γοερά, αδύναμη να το βοηθήσω»