Ρεκόρ πωλήσεων για τη Lamborghini Urus

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Lamborghini Urus

lamborgini urus shutterstock

Η Lamborghini Urus κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στη παγκόσμια αγορά. Το τρίτο μοντέλο της μάρκας μετά την Aventador και τη Huracán, συνέβαλε στην ανάπτυξη της κατηγορίας πολυτελών SUV. Ξεχωρίζει για την ισχύ, τις επιδόσεις, τη δυναμική οδήγηση, τη σχεδίαση, την πολυτέλεια και την καθημερινή χρηστικότητα.

Χάρη στην Urus, οι πωλήσεις, ο κύκλος εργασιών και η κερδοφορία έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα στην ιστορία της μάρκας, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από έτος σε έτος, με αύξηση 40% από 1.009 εκατ. ευρώ σε 1.415 εκατ. ευρώ το 2018, τη χρονιά που ξεκίνησαν οι πωλήσεις του αυτοκινήτου, φτάνοντας στο ανώτατο όριο των 1,81 δισ. ευρώ το 2019 και 1,61 δισ. ευρώ το 2020 (περίοδος COVID): έτος ρεκόρ κερδοφορίας για την εταιρεία.

Η συνολική αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων έφτασε το ρεκόρ των 8.205 αυτοκινήτων Lamborghini που παραδόθηκαν σε πελάτες (+43%) το 2019, διπλάσιος όγκος που επιτεύχθηκε την περίοδο πριν από την άφιξη της Urus.

Από το 2018 έως το τέλος του 2021, παραδόθηκαν συνολικά 16.000 αυτοκίνητα Urus παγκοσμίως, αριθμός που καθιέρωσε την Urus ως το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις για τέσσερα χρόνια στην ιστορία της εταιρείας. Το Urus πωλείται σε κάθε γωνιά πέντε ηπείρων, με το 85% των πελατών να είναι νέοι πελάτες στη μάρκα.

Το πρόγραμμα για την παραγωγή της Urus απαίτησε τον διπλασιασμό της μονάδας παραγωγής Sant’Agata Bolognese, η οποία αυξήθηκε από τα 80.000 τ.μ. σε 160.000 τ.μ. Δημιουργήθηκε μια νέα εγκατάσταση και βαφείου, νέο τμήμα φινιρίσματος, πίστα δοκιμών κ.α.

Για να υποστηρίξει αυτή την περίοδο μετασχηματισμού, η εταιρεία πραγματοποίησε επίσης σημαντικές επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, προσλαμβάνοντας πάνω από 700 άτομα προσωπικό.

Δείτε επίσης  Παρουσίαση του Lexus ROV Concept, που κινείται με υδρογόνο

Με κινητήρα V8 twin-turbo 4.0, 650 ίππων που αποδίδει 85,8 χλγμ. ροπής, το Urus μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,6΄΄ δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα. Κυκλοφορεί επίσης σε μια σειρά χρωμάτων, η οποία στην αρχή των πωλήσεων περιελάμβανε 16 χρώματα. Σήμερα, χάρη στην κατασκευή ενός αποκλειστικού βαφείου και στις εργασίες του τμήματος Lamborghini Ad Personam, το οποίο αναπτύσσει νέες επιλογές προσαρμογής, προσφέρονται πλέον περισσότερα από 45 διαφορετικά χρώματα.

Η μεγάλη ευελιξία του σε όλα τα εδάφη καθίσταται δυνατή από τα έξι διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Strada, Sport, Corsa, Sabbia, Terra και Neve), στα οποία προστίθενται το σύστημα EGO που επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόσει πλήρως τη διαμόρφωση για μια πολύ άνετη οδήγηση ή μια εξαιρετικά σπορ και δυναμική ρύθμιση ανάλογα με το προσωπικό στυλ οδήγησης και τις συνθήκες του δρόμου.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις και η ευελιξία επέτρεψαν στην Urus να αντιμετωπίσει ακραίες προκλήσεις, όπως στη λίμνη Βαϊκάλη στη Ρωσία. Τον Μάρτιο του 2021, σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Days of Speed, με τελική ταχύτητα 298 χλμ./ώρα και μέση ταχύτητα από την εκκίνηση 114 χλμ./ώρα για πάνω από 1000 μέτρα. Το 2021, η Urus έφτασε στον υψηλότερο μηχανοκίνητο δρόμο στον κόσμο στην κορυφή του περάσματος Umling La στο τμήμα των Ιμαλαΐων της Ινδίας στην περιοχή Τζαμού και Κασμίρ, πάνω από 5.800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, φτάνοντας ακόμα πιο ψηλά από το Έβερεστ στη κατασκήνωση βάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε επίσης  Το ελληνικό κοινό προτιμά τα SUV - Τα στοιχεία της JATO για το 2020

Πηγή