Στους δρόμους του Μιλάνο η Formula 1 της Alfa Romeo

Στους δρόμους του Μιλάνο η Formula 1 της Alfa Romeo

alfa romeo ape

Στο τιμόνι του μονοθεσίου της Alfa Romeo F1 Team ORLEN βρέθηκε ο Valtteri Bottas

Η σημερινή ημέρα είναι διαφορετική για την Alfa Romeο η οποία γιορτάζει τα 112ά γενέθλιά της. Η μάρκα που ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1910, βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο για να γιορτάσει την επέτειο και να ξυπνήσει τη «γενέτειρα» πόλη της.

Με αφετηρία την Piazza Duomo και περνώντας από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης, όπως την Piazza San Babila, την Porta Nuova και τον κεντρικό σταθμό, οι κάτοικοι ξύπνησαν από το «ουρλιαχτό» του υβριδικού συνόλου του μονοθεσίου της Alfa Romeo F1 Team ORLEN. Η πορεία του μονοθεσίου μέσα από τους δρόμους της πόλης τερματίστηκε στη Gattamelata, ένα μέρος με ιδιαίτερη ιστορική αξία. Εκεί, το 1910 δημιουργήθηκε το Portello, το πρώτο εργοστάσιο της Alfa Romeo που σήμερα ζει μια δεύτερη ζωή, ως η κεντρική έκθεση της μάρκας.

Στο τιμόνι του μονοθεσίου της Alfa Romeo F1 Team ORLEN βρέθηκε ο Valtteri Bottas, ο Φιλανδός οδηγός που μέσα σε μόλις λίγους μήνες κέρδισε τις εντυπώσεις, κατακτώντας μέχρι στιγμής 46 βαθμούς, επίδοση που τον φέρνει στην 8η θέση της κατάταξης των οδηγών.

Αυτός αποδείχθηκε ένας ξεχωριστός τρόπος για την Alfa Romeo να καλημερίσει τους κατοίκους της πόλης, που ασφαλώς δεν θα έχουν ξυπνήσει ξανά με τον ίδιο τρόπο…

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Βίρτζιλ Άμπλοου: Το πρότζεκτ MAYBACH με την Mercedes-Benz πίσω από τις κάμερες