Σχεδιαστικά ευέλικτο, τεχνολογικά προηγμένο

6c9b1889f630daa26a7a6ecbaba68494 07 opel crossland 519501 62b96408af33e 62b97aef5bf3e 1

«Clear & Bold» είναι η σχεδιαστική γλώσσα του νέου, μοναδικής ευελιξίας και με πληθώρα τεχνολογιών αιχμής Opel Crossland. Το compact SUV με σήμα τον κεραυνό (Blitz) έχει καταφέρει να διαγράψει μια επιτυχημένη εμπορική πορεία από το 2017 που λανσαρίστηκε, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τώρα το ορόσημο των 500.000 μονάδων

«Clear & Bold» είναι η σχεδιαστική γλώσσα του νέου, μοναδικής ευελιξίας και με πληθώρα τεχνολογιών αιχμής Opel Crossland. Το compact SUV με σήμα τον κεραυνό (Blitz) έχει καταφέρει να διαγράψει μια επιτυχημένη εμπορική πορεία από το 2017 που λανσαρίστηκε, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τώρα το ορόσημο των 500.000 μονάδων.

Με μήκος μόλις 4,22 μ., το Opel Crossland συνδυάζει μέγιστη ευελιξία στο εσωτερικό με άφθονους χώρους για όλη την οικογένεια. Αυτό εξασφαλίζεται, μεταξύ άλλων, χάρη στα διαιρούμενα σε αναλογία 60/40 πίσω καθίσματα, που μπορούν να μετακινηθούν κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή 150 mm, ανάλογα με την έκδοση. Ως αποτέλεσμα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αυξάνεται από 410 σε 520 λίτρα σε χρόνο μηδέν. Με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.255 λίτρα.

Το Crossland εντυπωσιάζει όχι μόνο με την ευελιξία και τις προηγμένες τεχνολογίες του, αλλά και με τη μοντέρνα εμφάνισή του. Υιοθετεί τη χαρακτηριστική νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως το Vizor. Η μάσκα διατρέχει το εμπρός τμήμα ως ενιαίο στοιχείο, διευρύνοντας οπτικά το πλάτος του. Το πίσω τμήμα είναι επίσης Bold & Pure, σχεδιασμένο για να μαγνητίζει το βλέμμα. Εδώ, το έμβλημα του Crossland φιγουράρει στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Δείτε επίσης  Από τον Ιούλιο τα νέα συστήματα ασφαλείας στα καινούρια αυτοκίνητα

Το μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Σαραγόσα, στην Ισπανία. Η Opel έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο διάδοχός του, όπως όλα τα νέα μοντέλα με το σήμα του κεραυνού, θα διαθέτει και ηλεκτροκίνητη έκδοση. Από το 2028 και μετά, η Opel θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη.

Επιμέλεια κειμένου Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr

Πηγή