Τα «πράσινα» Citroen της Χάλκης

Τα «πράσινα» Citroen της Χάλκης

citroen chalki

Του Άρη Γαλανόπουλου

Το νησί της Χάλκης είναι το πρώτο Gr-eco Island που έχει τον ρόλο του «πρότυπου» για την αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων, καθώς αποτελεί πλέον την πρώτη κλίμακα εφαρμογών για λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον. Θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών του αναγκών χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση. Μπαίνει στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινης οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο project είναι: Ομιλος Συγγελίδη και Citroën, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, καθώς επίσης και οι Παπαστράτος, ΔΕΗ, Vodafone.

Η ηλεκτροκίνηση, με την παράλληλη δημιουργία σταθμών φόρτισης, τροφοδοτούμενων με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος των μεταφορών και γενικότερα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ο Ομιλος Συγγελίδη και η Citroën προχώρησαν στον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων στη Χάλκη, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως ο Ομιλος Συγγελίδη και η Citroën έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Χάλκης να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές. Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Tα πρώτα οχήματα της Citroën που προσφέρει ως δωρεά ο Ομιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος είναι ηλεκτρικά επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα: ΑΜΙ, e-C4 C-Cross, e-SpaceTourer και e-Jumpy.

Δείτε επίσης  Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν σχάρες ποδηλάτων

 Στη Χάλκη βρίσκονται τα μοναδικά Citroën AMI στον κόσμο! Ενα έχει το Λιμενικό Σώμα και ένα η Αστυνομία.
Με αυτή τη δωρεά, το τρέχον σύστημα μεταφορών του Δήμου εκσυγχρονίζεται. Παράλληλα, τα Σώματα Ασφαλείας στη Χάλκη πλέον έχουν στη διάθεσή τους μεταφορικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών τους. Μάλιστα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, έξυπνα και εξαιρετικά ευέλικτα. Πρόκειται για τα νέα ΑΜΙ –την επαναστατική λύση της Citroën για τη βιώσιμη αστική μετακίνηση– που παραδόθηκαν στην Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα σε παγκόσμια πρώτη αποκλειστικότητα! Στη Χάλκη βρίσκονται τα μοναδικά Citroën AMI στον κόσμο.

Ξεχωρίζουν οι δηλώσεις του προέδρου του Ομίλου, Πολυχρόνη Συγγελίδη: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συμβολή του Ομίλου Συγγελίδη και της Citroën στο σημαντικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στο νησί της Χάλκης. Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της δράσης “Χάλκη Πράσινο – Εξυπνο Νησί”, συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων». Οπως και του Δημήτρη Καββούρη, chief operating officer Citroën & DS Automobiles στον Ομιλο Συγγελίδη: «Η μετατροπή της Χάλκης στο πρώτο ελληνικό “έξυπνο και πράσινο” νησί (Gr-eco island) δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της να “ζουν” από τώρα στο μέλλον. Η δωρεά των οχημάτων στους τοπικούς φορείς, αλλά και η δυνατότητα των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού να μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα Citroën σε τιμές εργοστασιακού κόστους, είναι η απτή απόδειξη της διάθεσης της Citroën και του Ομίλου Συγγελίδη απέναντι στη μεταστροφή της χώρας στη βιώσιμη μετακίνηση».

Δείτε επίσης  RAV4 2023: Τα νέα συστήματα πολυμέσων και υποβοήθησης οδηγού

Πηγή: skai.gr

Πηγή