Έφτασαν στο Κίεβο οι πρωθυπουργοί Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβενίας

Έφτασαν στο Κίεβο οι πρωθυπουργοί Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβενίας

kievo 5

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έφτασε στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο μαζί με τους ομολόγους του από την Τσεχία και τη Σλοβενία, όπως ανακοίνωσε ο πρώτος, νωρίς σήμερα το βράδυ.

«Πρέπει να σταματήσουμε την τραγωδία το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Γι’ αυτό, μαζί με τον (Πολωνό) αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιαρoσλάβ Κατσίνσκι και τους πρωθυπουργούς Πετρ Φιάλα και Γιάνεζ Γιάνσα βρισκόμαστε στο Κίεβο».

Νωρίτερα ο ίδιος είχε γράψει στο Facebook ότι η επίσκεψη λαμβάνει χώρα την 20η ημέρα της «εγκληματικής επιθετικότητας εις βάρος της Ουκρανίας» από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σε τέτοιους ανατρεπτικούς καιρούς για τον κόσμο είναι καθήκον μας να βρισκόμαστε εκεί όπου γράφεται η ιστορία. Γιατί δεν πρόκειται για εμάς, αλλά για το μέλλον των παιδιών μας που τους αξίζει να ζουν σε έναν κόσμο χωρίς τυραννία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Τσεχική Δημοκρατία και η Πολωνία, πρώην κομμουνιστικές χώρες και μέλη τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ, είναι μεταξύ των ισχυρότερων υποστηρικτών της Ουκρανίας στην Ευρώπη, μετά τη ρωσική εισβολή.

Οι τρεις πρωθυπουργοί αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή

Δείτε επίσης  Ισπανία: Εξοικονόμηση 24,4% στους λογαριασμούς ενέργειας έφερε το πλαφόν στην τιμή του αερίου