Χρηματιστήρια: Το σήμα του Πεκίνου απογείωσε τον Hang Seng στο +9%

Χρηματιστήρια: Το σήμα του Πεκίνου απογείωσε τον Hang Seng στο +9%

xrimatistiria to sima pekinou apogeiose hang seng

Με ένα εντυπωσιακό ράλι οι κινεζικές μετοχές καλύπτουν σήμερα σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους των δύο προηγούμενων ημερών. Το σήμα της ανάκαμψης έδωσε η δέσμευση του Πεκίνου όχι μόνο να δώσει τις απαραίτητες τονωτικές ενέσεις στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και να στηρίξει τις χρηματοοικονομικές αγορές  σε μία περίοδο κατά την οποία υπήρχαν φόβοι για σοβαρό πλήγμα από τα νέα lockdown. 

«Τα αρμόδια υπουργεία θα προωθήσουν ενεργά πολιτικές που ωφελούν τις αγορές» ανακοίονωσε η Επιτροπή Οικονομικών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Λίου Χε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης, υποσχόμενη συντονισμένα μέτρα, που θα κάμψουν τις ανησυχίες των επενδυτών. 

Οι ανακοινώσεις αυτές έστειλαν τον Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έως και 13% υψηλότερα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό άλμα για τον δείκτη από το 2008. Να σημειωθεί δε ότι από τις αρχές του έτους έως και χθες παρουσίαζε απώλειες 26%. O δείκτης έκλεισε με κέρδη 8,91%. Στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης ενισχύθηκε έως και 4,6% και έκλεισε με άνοδο 3,48%. 

Οι τεχνολογικές στο επίκεντρο 

 

Οι μετοχές που τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν δεχθεί σφυροκόπημα, δηλαδή οι διαδικτυακοί κολοσσοί, οδήγησαν σήμερα την άνοδο. Η Tencent είχε άνοδο 23%, η Alibaba είδε τη μετοχή της να ενισχύεται 25,47% και η NetEase βρέθηκε στο +22,49%. 

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,64%, στη Σεούλ ο Kospi σημείωσε άνοδο 1,4% και στο Χρηματιστήριο της Βομβάης ο BSE Sensex έκλεισε στο +1,5%. 

naftemporiki.gr 

Πηγή

Δείτε επίσης  ΔΕΠΑ Εμπορίας: Σημαντική ανάπτυξη το 2021 - Αύξηση μεριδίου αγοράς στο 55%