Ήταν η αντιπαλότητα μεταξύ Christian Dior και Coco Chanel η πιο… κομψή στην ιστορία της μόδας; – Η σειρά «The New Look» θα μας διαφωτίσει

coco

Τον Φεβρουάριο του 1947, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κολεξιόν του Ντιόρ φέρνοντας ένα νέο αέρα, ένα «New Look» σε ένα λαβωμένο Παρίσι

Δύο από τους πιο εμβληματικούς σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας λαμπερής μίνι σειράς «The New Look». Ο Μπεν Μέντελσον ως Κριστιάν Ντιόρ, η Ζιλιέτ Μπινός ως Κοκό Σανέλ και η Μέισι Γουίλιαμς ως Κατρίν Ντιόρ θα μεταφέρουν τη θρυλική διαμάχη των δύο εμβληματικών Γάλλων σχεδιαστών στην μικρή οθόνη.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία πρεμιέρας στο AppleTV έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον χάρη στο all-star καστ, το συναρπαστικό θέμα και την υπόσχεση για υψηλή αισθητική της παριζιάνικης κομψότητας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το «Τatler».

Πρόσφατα η Μέισι Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στην Πόλη του Φωτός και μοιράστηκε φωτογραφίες στο instagram από τα γυρίσματα και τα εμβληματικά κοστούμια της σειράς. Υποδύεται την μικρότερη αδερφή του Ντιόρ η οποία ήταν ηρωίδα της Γαλλικής Αντίστασης ενώ επιβίωσε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρικ. Ηταν η έμπνευση για το πιο διάσημο άρωμα του θρυλικού οίκου.

Τον Φεβρουάριο του 1947, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κολεξιόν του Ντιόρ φέρνοντας ένα νέο αέρα΄, ένα «New Look» σε ένα λαβωμένο Παρίσι. Με σύμμαχό του τη θηλυκότητα, έδωσε όγκο και μάκρος στις φούστες, στένεψε τη γυναικεία μέση, ελευθέρωσε τους ώμους και δημιούργησε φορέματα με ατελείωτα μέτρα υφάσματος. Ακολούθησε μια μυστική επίδειξη στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη για την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ και την αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

«Κοιτάξτε πόσο γελοίες είναι αυτές οι γυναίκες, που φορούν ρούχα από έναν άνδρα που δεν γνωρίζει τις γυναίκες, δεν είχε ποτέ γυναίκες και ονειρεύεται να γίνει μία», ήταν η απάντηση της Κοκό Σανέλ και η αρχή της διαμάχης των δύο ιστορικών σχεδιαστών με την ίδια να προσθέτει: «Ντιόρ; Μα, αυτός δεν ντύνει τις γυναίκες. Αυτός τους φορά ταπετσαρίες».

Δείτε επίσης  Ανδρόπαυση: Oταν ο άνδρας νομίζει ότι «ξόφλησε»

Πηγή: skai.gr

Πηγή