Αυτή είναι η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο η οποία έχει μπει στο Ρεκόρ Γκίνες

Orkney Islands

Πρόκειται για την συντομότερη πτήση στον κόσμο η οποία διαρκεί από ενάμιση έως 2 λεπτά! Σύμφωνα με τη λίστα των Ρεκόρ Γκίνες, είναι η συντομότερη πτήση στον κόσμο, με τα αεροπλάνα της σκωτσέζικης εταιρείας Loganair να διανύουν απόσταση μόλις 2,7 χιλιομέτρων.

Μάλιστα όταν ο άνεμος είναι ευνοϊκός και το βάρος των αποσκευών μικρό, το ταξίδι διαρκεί μόλις 53 δευτερόλεπτα.

Το ταξίδι, που πραγματοποιείται δύο με τρεις φορές την ημέρα, συνδέει το Γουέστρι, ένα νησί που βρίσκεται στην άκρη του νησιωτικού συμπλέγματος των Ορκάδων (Orkney Islands), λίγο βορειότερα από τις ακτές της Σκωτίας, με το ακόμα μικρότερο και απομακρυσμένο νησάκι Πάπα Γουέστρι (Papa Westray). Είναι η σανίδα σωτηρίας για τους 80 κατοίκους του νησιού, αλλά και για τους τουρίστες που το καλοκαίρι επιδιώκουν να ζήσουν την εμπειρία της διαδρομής και τις ομορφιές που κρύβει το νησάκι.

Η καμπίνα του αεροσκάφους, δεν ξεπερνά σε μέγεθος ένα βανάκι και μπορεί να φιλοξενήσει έως 9 ανθρώπους -τον πιλότο και 8 επιβάτες. Ο θόρυβος της πτήσης ανυπόφορος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν καθίσεις στην πρώτη θέση από τις 4 σειρές που διαθέτει μπορείς να παρακολουθείς τον πιλότο εν ώρα εργασίας.

Δείτε επίσης

Πηγή

Δείτε επίσης  Οι 10 πόλεις που «σαρώνουν» στο Instagram- Είναι οι πιο φωτογραφημένες του κόσμου!