Και όμως…Αυτές οι 10 εξωτικές παραλίες και οι λίμνες βρίσκονται στη χώρα μας

Chalkidiki Vourvourou

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα θεωρείται ένας επίγειος παράδεισος. Και είναι γεγονός ότι δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από εξωτικούς προορισμούς όπως είναι οι Σεϋχέλλες, η Χαβάη ή οι Μαλδίβες…ειδικά αν αναφερθούμε στις παραλίες.

Η Ελλάδα έχει αμέτρητες παραλίες με τις πάρα πολλές από αυτές να είναι τόσο εξωτικές και όμορφες που μοιάζουν με ψεύτικες! Εδώ όμως συγκεντρώσαμε 10 από αυτές ανάμεσα στις πάρα πολλές, εξίσου εντυπωσιακές που διαθέτει η χώρα μας και που θα ζήλευαν σίγουρα, όλοι οι εξωτικοί προορισμοί του κόσμου!

1.Λίμνη Μελισσάνη στην Κεφαλονιά

Το υπέροχο αυτό σπήλαιο βρίσκεται στην όμορφη Κεφαλονιά και δημιουργήθηκε ύστερα από πτώση ενός τμήματος των βράχων οροφής. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και προσφέρεται για όμορφες βαρκάδες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης.

Λίμνη Μελισσάνη

2.Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Στο Νομό Μεσσηνίας υπάρχει η πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, μια παραλία που βρίσκεται στη λίστα με τις πιο όμορφες της Μεσογείου.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

3.Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας. Το τοπίο είναι μαγευτικό παρόλο που η συγκεκριμένη λίμνη είναι τεχνητή. Τα τελευταία χρόνια η λίμνη έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και αν την επισκεφτείτε θα βρείτε πολλές δραστηριότητες να κάνετε μέσα και γύρω από αυτήν.

Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα

4.Βουρβουρού, Χαλκιδική

Στην πανέμορφη Χαλκιδική υπάρχει μια πολύ εντυπωσιακή παραλία που χαλαρά θα μπορούσε να μας ξεγελάσει και να νομίζουμε πως βρίσκεται στις Μαλδίβες ή στη Χαβάη.

Βουρβουρού, Χαλκιδική

5.Μπέλα Βράκα, Σύβοτα

Αν βλέπατε αυτή την εικόνα χωρίς να σας πούμε πού βρίσκεται αυτή η παραλία θα μαντεύατε ότι είναι στη Ελλάδα; Τα Σύβοτα βρίσκονται στη Θεσπρωτία και θεωρούνται το πιο όμορφο θέρετρο της Ηπείρου. Οι πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά.

Δείτε επίσης  Συνάντηση Τσίπρα- Μπορέλ: «Η ΕΕ οφείλει να υιοθετήσει άμεσα πακέτο κυρώσεων κατά της Τουρκίας»
Παραλία Μπέλα Βράκα

6.Σεϋχέλλες, Ικαρία

Όνομα και πράγμα! Το τιρκουάζ χρώμα που έχουν τα νερά γενικά στις παραλίες της Ικαρίας ξεπερνάει τη φαντασία μας. Τα νερά στο συγκεκριμένο νησί έχουν εκπληκτικούς χρωματισμούς και σίγουρα μια από τις πιο όμορφες παραλίες είναι οι Σεϋχέλλες. Το όνομα προϊδεάζει για σκηνικό εξωτικό. Και όχι άδικα. Ψιλό βότσαλο ανάμεικτο με ψιλή άμμο, νερά με χρωματιστούς μοναδικούς, γρανιτένιοι βράχοι, κρυμμένες υποθαλάσσιες σπηλιές έτοιμες για εξερεύνηση. Τοπίο μαγικό, άγριο, αγνό, πέρα για πέρα γοητευτικό.

Παραλία Σεϊχέλες, Ικαρία
smartcapture

7.Σαρακήνικο, Μήλος

Στο πανέμορφο νησί της Μήλου θα συναντήσετε το Σαρακήνικο, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του πλανήτη. Τα λευκά βράχια γύρω από τη θάλασσα δημιουργούν ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό τοπίο.

Σαρακήνικο Μήλος

8.Γλώσσα, Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία θα συναντήσετε την παραλία Γλώσσα που πολλοί θεωρούν πως θυμίζει τοπίο της Πολυνησίας. Τα νερά είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης. Το δάσος της περιοχής φτάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό.

Παραλία Γλώσσα Πελοπόννησος

9.Ιταλίδα, Κουφονήσια

Όσοι έχουν επισκεφθεί τα Κουφονήσια γνωρίζουν πως αποτελούν δύο από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Στο Πάνω Κουφονήσι θα συναντήσετε μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες της Ελλάδας αλλά και ολόκληρη της Γης.

Ιταλίδα, Κουφονήσι

10. Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

Η Χαλκιδική αποτελεί ένα πολύ εντυπωσιακό μέρος με αμέτρητες πανέμορφες καταγάλανες παραλίες. Οι Καβουρότρυπες είναι ένα σύμπλεγμα παραλιών που πολλοί τις θεωρούν τη Χαβάη της Ελλάδας. Η μόνη οργανωμένη παραλία είναι αυτή με το beach bar Πορτοκάλι.

Καβουρότρυπες Χαλκιδική

Δείτε επίσης

Πηγή