Αχτσιόγλου: Πενταπλασιασμό του πληθωρισμού εκτιμά η Κομισιόν και η κυβέρνηση «εκτός τόπου και χρόνου»

Αχτσιόγλου: Πενταπλασιασμό του πληθωρισμού εκτιμά η Κομισιόν και η κυβέρνηση «εκτός τόπου και χρόνου»

«Πενταπλασιασμό του πληθωρισμού το 2022 σε σχέση με το 2021 προβλέπει η Κομισιόν για τη χώρα μας, την ώρα που η κοινωνία ασφυκτιά απροστάτευτη από το γενικευμένο και σαρωτικό κύμα ακρίβειας», τονίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως επισημαίνει, «οι χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν εκτιμούν την εκτίναξη του πληθωρισμού από 0,6% το 2021 στο 3,1% το 2022, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός τόπου και χρόνου προέβλεπε τον Δεκέμβριο στον προϋπολογισμό πληθωρισμό “μετριοπαθώς θετικό” (0,8%) για το σύνολο του 2022».

«Οι πανηγυρισμοί του υπουργείου Οικονομικών για την εκτίμηση της ανάπτυξης, μετά τη βαθιά ύφεση του 9% που είχε προηγηθεί, συγκρούονται εκ νέου με την καθημερινότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Την οικονομική τους ασφυξία επιβεβαιώνουν, εξάλλου, τα νέα ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη προς το Δημόσιο που έφτασαν τα 6,33 δισ. το 2021 και μόνο τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 682 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ», σημειώνει και καταλήγει:

«Είναι προφανές ότι την ανάπτυξη της ΝΔ πληρώνει ήδη πολύ ακριβά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών».

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Πληθωρισμός: Σε υψηλό 29 ετών με αύξηση για 13ο συνεχή μήνα - Ποια είδη είναι οι «πρωταθλητές»