Δείτε live την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Δείτε live την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

themistokleous theodoridou intime

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως τόνισε, οι ανεμβολίαστοι να μην πιστεύουν ότι το πρόβλημα βαίνει στη λύση του χωρίς τη συμμετοχή τους, καθώς θα είναι η πιο ευάλωτη ομάδα.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει ότι δεν αποκλείεται η εμφάνιση ενός νέου πανδημικού κύματος.

Σχετικά με τα εμβόλια, η κα Θεοδωρίδου είπε ότι το πρωτεϊνικό εμβόλιο Nuvaxovid της Novavax συστήνεται για τον βασικό εμβολιασμό, ενώ της Sanofi έχει δοκιμαστεί με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική δόση.

Εξακολουθούμε να μην έχουμε ημερομηνία παράδοσης για το εμβόλιο Novamax και γιαυτό δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα κλεισίματος ραντεβού, διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του.

Ανέφερε παράλληλα πως ξεπεράσαμε τα 20 εκ. εμβολιασμούς στην χώρα μας, ποσοστό που ντιστοιχεί στο 74,6% του γενικού πληθυσμού.

Πάνω από επτά εκατ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμοί τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 71,3% του γενικού πληθυσμού. Σε σχέση με τα στοιχεία της αριθμητικής δόσης, οι δικαιούχοι είναι 5.260  χιλιάδες και 100.000 πολίτες έχουν ήδη προγραμματίσει το ραντεβού τους. Από τα 5 εκατ. που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, μόνο το 4,3% δεν έχει κάνει αναμνηστική δόση.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Πόσο ωφελούν τελικά τα λαχανικά την υγεία μας; Έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την υγιεινή διατροφή