Δεν θέλεις να κάνεις πια σεξ με τον σύντροφό σου; Πώς να το διαχειριστείς

Πριν χωρίσεις, βεβαιώσου ότι δεν είναι κάτι που λύνεται

Αν ο χωρισμός είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται σε αυτή την ερώτηση, θα σου πω ότι βιάζεσαι. Αν και το σώμα μας μάς ενημερώνει πάντα για το πώς νιώθει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχασες ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον σου ή ότι πρόκειται για μία μόνιμη κατάσταση.

Συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, επομένως δεν υπάρχει λόγος για συγκρίσεις. Παρόλα αυτά, τα ζευγάρια που μετρούν αρκετά χρόνια μαζί, είναι λογικό να φτάσουν σε ένα σεξουαλικό τέλμα ή να περάσουν περιόδους όπου το ενδιαφέρον φεύγει.

Οι βασικοί παράγοντες

Υπάρχουν τα προφανή που αφορούν εμάς και μόνο και συνδέονται με τη δουλειά, το στρες ή το πένθος. Αν όμως έχουμε όρεξη για σεξ και οι επιθυμίες δεν ικανοποιούνται, η φυσιολογική αντίδραση είναι να χάνουμε το ενδιαφέρον μας για κάποιον που μάς απορρίπτει σεξουαλικά. Από την άλλη, ακόμα και αν δεν υπάρχει απόρριψη, οι στιγμές αυθορμητισμού μειώνονται και η απουσία επικοινωνίας δημιουργεί ένα χάσμα, που φαίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Επανέρχεται το σεξ;

Όπως είπαμε, δεν υπάρχει απάντηση που να ταιριάζει σε όλους. Το πρώτο βήμα είναι να μάθουμε πώς φτάσαμε εδώ. Τι το προκάλεσε έτσι ώστε να εξετάσουμε αν μπορεί να λυθεί. Επίσης, χρειάζεται δύο ανθρώπους που να βρίσκονται στην ίδια σελίδα και να θέλουν εξίσου να βρουν μία λύση.

Μόνο έτσι μπορεί να επανέλθει το σεξ. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει χαθεί οριστικά το ενδιαφέρον, είτε από τον έναν, είτε από τους δύο. Αντί να αναρωτιόμαστε για το τι συμβαίνει ή να κάνουμε υπομονή μπας και επανέλθει το σεξ από μόνο του, ίσως πρέπει να προχωρήσουμε.

Δείτε επίσης  Οι 3 τύποι γυναικείου οργασμού αναγνωρίστηκαν: Κύμα, χιονοστιβάδα και ηφαίστειο

Πηγή