Διεθνής Εβδομάδα Εκπαίδευσης Ρομποτικής Χειρουργικής από την Α΄ Γυναικολογική Κλινική του Metropolitan General

Διεθνής Εβδομάδα Εκπαίδευσης Ρομποτικής Χειρουργικής από την Α΄ Γυναικολογική Κλινική του Metropolitan General

image metropolitan 1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιμόρφωση έμπειρων γυναικολόγων από βαλκανικές χώρες (Ουγγαρία, Ρουμανία), στις ειδικές τεχνικές της ρομποτικής χειρουργικής από τον Διευθυντή της Α΄ Γυναικολογικής Κλινικής – Τμήμα Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Metropolitan General, δρ Νικόλαο Πλεύρη.

Ο δρ Πλεύρης ήταν προσκεκλημένος του Εθνικού Ινστιτούτου Ογκολογίας της Βουδαπέστης (National Institute of Oncology) και παρευρέθηκε σε χειρουργεία γυναικολογικής ογκολογίας με ιδιαίτερα αυξημένο δείκτη δυσκολίας χρησιμοποιώντας ρομποτικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης, ιατροί λαπαροσκόποι από τη Ρουμανία που αναγνωρίζουν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής έναντι της παραδοσιακής λαπαροσκόπησης, παρακολούθησαν τη λίστα χειρουργείων της Α΄ Γυναικολογικής κλινικής στο Metropolitan General.

Πρώτη Γυναικολογική ρομποτική επέμβαση στην Ουγγαρία, στο Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας

Υπό την εποπτεία του δρ Πλεύρη πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ρομποτικές επεμβάσεις γυναικολογικού καρκίνου. Σε όλες τις επεμβάσεις έγινε χρήση της τεχνικής του φρουρού λεμφαδένα για αναγνώριση μεταστατικής νόσου.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και η πρώτη ρομποτικά υποβοηθούμενη υστερεκτομή στην Ουγγαρία μαζί με τους πολύ έμπειρους γυναικολόγους Dr. Kiarash Bahremand και Zoltan Novak. 

Διεθνές Κέντρο Αναφοράς και Εκπαίδευσης για Γυναικολογικές Ρομποτικές Επεμβάσεις στην Αθήνα το Metropolitan General

Μέσα στον Ιανουάριο ιατροί γυναικολόγοι από το εξωτερικό επισκέφτηκαν το Metropolitan General προκειμένου να παρακολουθήσουν τα τακτικά χειρουργεία της Α΄ Γυναικολογικής Κλινικής.
Εξειδικευμένοι γυναικολόγοι στη λαπαροσκοπική χειρουργική από κέντρα αντιμετώπισης της ενδομητρίωσης της Ρουμανίας, επισκέφτηκαν την Ελλάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν και να εκπαιδευτούν στη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής για αντιμετώπιση σύνθετων γυναικολογικών προβλημάτων όπως αυτό της ενδομητρίωσης.

Μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ρομποτική χειρουργική στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων όπως αυτή της ενδομητρίωσης είναι η τεράστια λεπτομέρεια σε επίπεδο χιλιοστού, η ακρίβεια των κινήσεων, η σταθερότητα των χειρισμών αλλά και η βελτιωμένη αντίληψη του χειρουργικού πεδίου.

Δείτε επίσης  Τα εμβόλια κατά του Covid δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα-Επιβεβαίωση από δυο νέες αμερικανινικές έρευνες

Η Α’ Γυναικολογική Κλινική συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση νέων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στη γυναικολογική φροντίδα. Αποτελεί την Κλινική με το μεγαλύτερο αριθμό γυναικολογικών περιστατικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συμβάλλει ενεργά στην προώθηση και καθιέρωση ρομποτικών προγραμμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων, εμπειριών και γνώσεων μεταξύ εξειδικευμένων ιατρών από την Ευρώπη.

Στόχος της Κλινικής είναι η διεύρυνση της εφαρμογής της ρομποτικής χειρουργικής στη γυναικολογική φροντίδα, γνωρίζοντας τα τεράστια πλεονεκτήματα που προσφέρει στην ποιότητα ζωής της γυναίκας, στη θεραπεία της υπογονιμότητας αλλά και σε ογκολογικούς ασθενείς.
 

Γράφει ο:

Δρ Νικόλαος Πλεύρης ,

Διευθυντής της Α΄ Γυναικολογικής Κλινικής – Τμήμα Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Metropolitan General 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή