Διορία τέλος για όσους έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή χωρίς δικαιολογητικά

hotmoney ape

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει περίπου 45.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με …λειψούς φακέλους οι οποίοι έχουν μπροστά στους 20 μέρες για να μην βρεθούν σε μια πολύ δύσκολη θέση.

Χρυσόστομος Τσούφης

Σώνεται η άμμος στην κλεψύδρα όσων έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή όμως κατά το….ζύγισμα που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ, βρέθηκαν ελλειποβαρείς καθώς δεν είχαν υποβάλει το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Έχουν διορία έως τις 31 Αυγούστου να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα ειδάλλως θα κληθούν να επιστρέψουν το σύνολο της επιστρεπτέας που έλαβαν και μάλιστα με τόκο ο οποίος τρέχει από την ημέρα που πήραν τα χρήματα. 

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει περίπου 45.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με …λειψούς φακέλους οι οποίοι έχουν μπροστά στους 20 μέρες για να μην βρεθούν σε μια πολύ δύσκολη θέση. 

Η πιο συνηθισμένη αστοχία που έδειξαν οι έλεγχοι είναι η υποβολή αλλοιωμένων οικονομικών στοιχείων. Ο ενδιαφερόμενος δηλαδή «πείραζε» το τζίρο του ώστε η πτώση του να φαίνεται μεγαλύτερη ώστε να δικαιούται μεγαλύτερο ποσό. 

Πολλοί δικαιούχοι δεν τήρησαν τον όρο για τη διατήρηση της απασχόλησης. Ενώ δηλαδή είχαν αναλάβει τη δέσμευση να μην μειώσουν το προσωπικό τους ,η ΕΡΓΑΝΗ τους εμφανίζει να έχουν προχωρήσει σε απολύσεις. Λιγότεροι ήταν αυτοί που δεν έχουν υποβάλει τα κατά περίπτωση – γιατί οι κύκλοι της επιστρεπτέας είναι 7 – διαφορετικά δικαιολογητικά εντός προθεσμίας. 

Την ίδια στιγμή το ΥΠΟΙΚ δίνει δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά οι αιτήσεις τους για την χορήγηση επιστρεπτέας απορρίφθηκαν για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών που είναι αρμόδια για την επανεξέταση θα ελέγξει τις αιτήσεις διασταυρώνοντας τα στοιχεία που δήλωσαν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες και τα στοιχεία που θα αντλήσει από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ και θα αποφανθεί.

Δείτε επίσης  Fuel Pass 2: Τα 4 μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την επιδότηση των καυσίμων - Περισσότερα χρήματα, αυξάνονται οι δικαιούχοι

Η διαδικασία επανεξέτασης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023. 

Πηγή