Είσαι πολύ κουρασμένη για σεξ; 5 tips να το δεις θετικά

Γιατί το συχνό σεξ δεν είναι απαραίτητα ένδειξη υγιούς σχέσης

Είναι μία πάρα πολύ συνηθισμένη ιστορία. Διανύεις μία πολύ κουραστική περίοδο στη δουλειά (και λόγω λοιπών υποχρεώσεων) και το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το σεξ, και μάλιστα σε συχνότατη βάση.

Για να νιώσεις καλύτερα, έρευνα του 2017 κατέληξε στο ότι το 60% των Αμερικανών λαχταρούν περισσότερο τον ύπνο από το σεξ. Αν συνυπολογίσεις τη ρουτίνα στη σχέση, τη σταθερή έλλειψη ύπνου και διάφορα άλλα θέματα, δεν είναι και δύσκολο να ξεχάσεις τι θα πει σεξ. Το θέμα όμως είναι να μην νιώθεις άσχημα για αυτό, να το αποδεχτείς και να το δεις με καλό μάτι. Πώς; Με τους παρακάτω τρόπους.

Ξέχνα τον κανόνα του συχνού σεξ

pexels andrea piacquadio 3767430%20%282%29

pexels/andrea piacquadio

Έχουμε την τάση να νομίζουμε ότι μία υγιής σχέση χρειάζεται το σεξ τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα ή τέλος πάντων σε μία σταθερή συχνότητα. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, οι ανάγκες και οι συνθήκες αλλάζουν και το ζητούμενο είναι το πώς επικοινωνούμε μεταξύ μας. Αν είμαστε στην ίδια σελίδα, αν ικανοποιούνται οι ανάγκες και των δύο και κατά πόσο υπάρχει κατανόηση.

Η ποιότητα κερδίζει την ποσότητα

Η ικανοποίηση στο σεξ δεν μετριέται με το πόσο συχνά συμβαίνει, αλλά με το πώς. Αν και το ιδανικό θα ήταν να κάνεις πολύ ποιοτικό σεξ, με τη συχνότητα που θα ήθελες, δεν σημαίνει ότι το καθημερινό μέτριο ή κακό σεξ είναι ένδειξη μίας υγιούς σχέσης.

Κλείστε ραντεβού

Αν και δεν βοηθά όλα τα ζευγάρια να έρθουν σε επαφή με τη λίμπιντό τους, μπορεί μία υπενθύμιση να σε βοηθήσει. Δεν το κάνεις επειδή πρέπει αλλά επειδή θες να δώσεις προτεραιότητα στην οικειότητα και τη σωματική έκφραση.

Δείτε επίσης  Cuffing: Τι είναι η τάση στο dating που ξεκινά Οκτώβριο και τελειώνει Απρίλιο

Το σεξ δεν είναι μόνο διείσδυση

pexels anastasia shuraeva 4406633

Pexels/Anastasia Shuraeva

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το σεξ έχει πολλές μορφές. Αν έχεις πολύ άγχος ή κούραση, μπορείς απλώς να ξαπλώσεις με τον σύντροφό σου και να επιδοθείτε σε χάδια και αγκαλιές. Ας μην έχουμε στο μυαλό μας τη σεξουαλική απόλαυση μόνο ως διείσδυση ή στάσεις που χρειάζονται κόπο και ευρηματικότητα.

Μιλήστε μεταξύ σας

pexels cottonbro 4255484

Pexels/cottonbro

Όταν προκύπτει ένα θέμα στη σχέση μας, αντί να μιλήσουμε με τον άμεσα ενδιαφερόμενο, το συζητάμε με όλους τους άλλους. Αντί να κατηγορούμε τον άλλο ή τον εαυτό μας, μπορούμε πολύ απλά να επικοινωνήσουμε ανοιχτά και να εξηγήσουμε πώς βλέπουμε το σεξ αυτή την περίοδο, τι μας λείπει, αν είμαστε εντάξει και να ρωτήσουμε τι χρειάζεται και ο άλλος από εμάς. Νηφάλια και με ενσυναίσθηση.

Πηγή