ΗΠΑ: Μετά την FTX, σε διαδικασία πτώχευσης και η εταιρεία κρύπτο BlockFi

ap crypto

Η εταιρεία είχε ήδη σταματήσει από τα μέσα Νοεμβρίου τις περισσότερες δραστηριότητες στην πλατφόρμα της, επικαλούμενη «σημαντική έκθεση» στην FTX

Μετά την κατάρρευση της FTX η οποία στις 11 Νοεμβρίου κατέθεσε αίτημα πτώχευσης, στη μεγαλύτερη χρεοκοπία φορά crypto έως σήμερα, σειρά παίρνει η εταιρεία κρυπτογράφησης BlockFi η οποία επίσης κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε ήδη σταματήσει από τα μέσα Νοεμβρίου τις περισσότερες δραστηριότητες στην πλατφόρμα της, επικαλούμενη «σημαντική έκθεση» στην FTX.

Η BlockFi είπε ότι ζητά δικαστική προστασία για την αναδιάρθρωση, τη ρύθμιση των χρεών της και την ανάκτηση χρημάτων για τους επενδυτές.

Η BlockFi είχε συνάψει μια συμφωνία διάσωσης από την FTX νωρίτερα φέτος καθώς οι αξίες των κρυπτονομισμάτων έπεσαν. Αλλά η FTX, αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα.

Η κατάρρευση της FTX έχει κλονίσει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και έχει προκαλέσει τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η BlockFi με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ ανέφερε ότι χρωστούσε χρήματα σε περισσότερους από 100.000 πιστωτές και ανακοίνωσε ότι η κατάθεση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11 θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύξει ένα «σχέδιο αναδιοργάνωσης που μεγιστοποιεί την αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων πελατών μας».

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  ΗΠΑ: Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75%, για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό