Η SpaceX του Έλον Μασκ στοχεύει σε αποτίμηση 140 δισ. δολαρίων

1464220

H SpaceX του Έλον Μασκ θα θέσει μεριδιό της προς πώληση, σε μία διαδικασία που θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμησή της στα 140 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση των κινήσεων της εταιρείας.

Η Space Exploration Technologies Corp., όπως είναι το πλήρες όνομα της εταιρείας, σχεδιάζει να προσφέρει ένα μερίδιο έναντι 77 δολαρίων ανά μετοχή, όπως ανέφεραν οι πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας. Τον Ιούλιο η αξία της είχε αποτιμηθεί στα 127 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων PitchBook.

Τις τελευταίες εβδομάδες η SpaceX είχε συνομιλίες για μία σειρά από τιμές, αλλά κατέληξε πως θα επιδιώξει να ανεβάσει με την προσφορά των μετοχών την αξία της στα επίπεδα των 140 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg. Εκπρόσωπος της εταιρείας, που θεωρείται η πιο πολύτιμη μη εισηγμένη των ΗΠΑ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η SpaceX έχει κυρίαρχη θέση στις εμπορικές εξερευνήσεις του διαστήματος, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες δορυφορικού internet, μέσω της Starlink. Έχει εξασφαλίσει συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη NASA, ενώ οργάνωσε την πρώτη αποστολή διαστημικών τουριστών, που έμειναν σε τροχιά γύρω από τη Γη για μερικές ημέρες.

Ο Έλον Μασκ, που έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, έχει αποκαλύψει ότι εξετάζει spin off της Starlink και εισαγωγής της στο χρηματιστήριο. Και τούτο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να επενδύσει 20 έως 30 δισ. δολάρια για να διατηρήσει τη Starlink σε ανταγωνιστική θέση.

Η περιουσία του Μασκ υπολογίζεται σε 168 δισ. δολάρια και το μερίδιό του στη Space X εκτιμάται ότι αξίζει περί τα 47 δισ. δολάρια.

Δείτε επίσης  «Αντιγόνη» – Μια ταινία της Εύας Νάθενα γυρισμένη στις Φυλακές του Αυλώνα

Πηγή