Η Vodafone ανακοινώνει σχέδιο κυκλικής οικονομίας για την επέκταση της διάρκειας ζωής των κινητών τηλεφώνων

Η Vodafone ανακοινώνει σχέδιο κυκλικής οικονομίας για την επέκταση της διάρκειας ζωής των κινητών τηλεφώνων

Mobile devices

Η Vodafone ανακοίνωσε σήμερα μια σημαντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην παράταση της διάρκειας ζωής των νέων κινητών τηλεφώνων και την ενθάρρυνση των πελατών να ανταλλάσσουν ή να ανακυκλώνουν τις παλιές τους συσκευές, βοηθώντας έτσι τον κλάδο της κινητής να κινηθεί προς μια πιο «κυκλική οικονομία» που θα ελαχιστοποιεί τη σπατάλη και θα μειώνει περαιτέρω τις εκπομπές άνθρακα.

Με αφετηρία τις ευρωπαϊκές αγορές την Άνοιξη του 2022, θα προσφέρεται στους πελάτες της Vodafone μια ολοκληρωμένη και εύχρηστη σειρά υπηρεσιών, που θα περιλαμβάνει ασφάλιση, υποστήριξη και επισκευή για τις συσκευές τους. Η Vodafone πρόκειται να λανσάρει μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα που θα διευκολύνει τους πελάτες της να καταλήξουν σε επιλογές ανταλλαγής για τα υπάρχοντα τηλέφωνά τους.

Η Vodafone θα ενθαρρύνει επίσης τους πελάτες να επιστρέφουν όσες φορητές συσκευές δεν λειτουργούν πλέον και, όπου είναι δυνατόν, θα διασφαλίζει ότι αυτές ανακυκλώνονται υπεύθυνα ή αναπροσανατολίζονται για κοινωνικούς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επιπλέον, η Vodafone θα αρχίσει να προσφέρει μια ευρύτερη ποικιλία ανανεωμένων smartphone υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστική λιανική τιμή.

Επιπλέον, η Vodafone και η Recommerce ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για ανταλλαγές χονδρικής και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, δίνοντας τη δυνατότητα στη μεγαλύτερη πελατειακή βάση smartphone της Ευρώπης να επωφεληθεί από υψηλής ποιότητας, μεταχειρισμένες συσκευές λιανικής.

Ο Alex Froment-Curtil, Chief Commercial Officer του Ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Η Vodafone διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη και την προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας για κινητές συσκευές που μειώνει σημαντικά τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον. Πρωτοπορούμε σε μια ολοκληρωμένη, ψηφιακή προσφορά που διευκολύνει τους πελάτες μας να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του υφιστάμενου smartphone τους ή να αγοράσουν και να κατέχουν μια ανανεωμένη συσκευή».

Δείτε επίσης  «Μαύρο» από την εφαρμογή του WhatsApp για εκατομμύρια τηλέφωνα

Ο Augustin Becquet, CEO της Recommerce, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που εγκαινιάζουμε τη συνεργασία αυτή μαζί με τη Vodafone, με την οποία αναλαμβάνουμε το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πρόγραμμα διαχείρισης κύκλου ζωής συσκευών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε πεπεισμένοι για τον πραγματικό αντίκτυπο μιας τέτοιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Η διατήρηση ενός κινητού τηλεφώνου για ένα επιπλέον έτος μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο των εκπομπών CO2e στη διάρκεια ζωής του έως και 29%. Η αγορά ενός ανανεωμένου smartphone εξοικονομεί περίπου 50 κιλά CO2e – 20% ή λιγότερο από ένα αντίστοιχο smartphone που κατασκευάστηκε πρόσφατα – και αφαιρεί την ανάγκη εξόρυξης 164 κιλών πρώτων υλών. Περισσότεροι από 50.000 τόνοι CO2e θα μπορούσαν δυνητικά να αποφευχθούν για κάθε εκατομμύριο smartphone που παραλαμβάνει η Vodafone μέσω της ανταλλαγής, τα οποία στη συνέχεια ανανεώνονται και μεταπωλούνται. 

Η πλειονότητα των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται η Vodafone διαθέτει ήδη υπηρεσίες ανταλλαγής, επαναγοράς συσκευών και επισκευής για να ενθαρρύνονται οι πελάτες να επισκευάζουν ή να επιστρέφουν τις παλιές τους συσκευές. Η δέσμευση της Vodafone σήμερα θα διασφαλίσει ότι όλοι οι πελάτες στην Ευρώπη θα μπορούν να επωφελούνται από μια ολοκληρωμένη, συνεπή ψηφιακή προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ασφάλιση για νέες αγορές τηλεφώνων, παρέχοντας προστασία από τυχαία ζημιά ή βλάβη.
  • Ευέλικτες επιλογές ανταλλαγής μέσω μιας απλής στη χρήση εφαρμογής για καταναλωτές, που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να λαμβάνουν γρήγορα πληρωμή για το υπάρχον κινητό τους ή πίστωση για την αγορά ενός νεότερου τηλεφώνου.
  • Γρήγορες υπηρεσίες επισκευής που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής συσκευών που έχουν υποστεί τυχαία ζημιά ή βλάβη.
  • Λιανική πώληση, σε μεγάλη κλίμακα, μιας σειράς από υψηλής ποιότητας ανανεωμένα, μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα δίπλα σε νεότερες διαθέσιμες συσκευές.
  • Ενθάρρυνση των πελατών να παραδίδουν τα παλιά τους κινητά τηλέφωνα για ανακύκλωση ή για κοινωνικούς / φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Δείτε επίσης  NASA: Φωτογραφίες από το διαστημόπλοιο Juno δείχνουν την Ιώ, το φεγγάρι του Δία

Η Vodafone ξεκίνησε την καταναλωτική εκστρατεία “Bring Back Friday” σε πολλές αγορές στο πλαίσιο της Black Friday της 26ης Νοεμβρίου 2021. Αυτό ενθάρρυνε τους πελάτες να ανταλλάσσουν τα παλιά τους τηλέφωνα και να λαμβάνουν πίστωση για νέες συσκευές, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι συσκευές ανακυκλώνονται ή αναπροσανατολίζονται υπεύθυνα.

Εκτός από τις κινητές συσκευές, το πρόγραμμα της Vodafone για την ανανέωση και την επαναχρησιμοποίηση router και TV box set στην Πορτογαλία και την Ισπανία θα επεκταθεί σε περαιτέρω αγορές, μειώνοντας τις σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και επιπτώσεις στο κόστος.

Ο Joakim Reiter, Chief External and Corporate Affairs Officer και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Vodafone για τον πλανήτη, δήλωσε τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια η Vodafone έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εξάλειψη του αποτυπώματος άνθρακα, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, την αναμόρφωση των προμηθειών μας για την υποστήριξη της βιωσιμότητας και την προώθηση της αποφυγής εκπομπών άνθρακα για τους πελάτες μας. Ο επόμενος ορίζοντας της στρατηγικής μας για τον πλανήτη επικεντρώνεται πλέον στην οικοδόμηση μιας πιο κυκλικής οικονομίας για τους καταναλωτές και τη βιομηχανία και μέσω των δικών μας δράσεων και σε συνεργασία με εταίρους που αναπτύσσουν καινοτόμα προγράμματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη πρόκληση σχετικά με τα ηλεκτρονικά απόβλητα».

Πηγή