Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν οι υγειονομικοί στη σύλληψη της γιατρού της Ψυχιατρικής κλινικής

Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν οι υγειονομικοί στη σύλληψη της γιατρού της Ψυχιατρικής κλινικής

Ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος γιατρού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου την περασμένη Πέμπτη έχασε τη ζωή της μία τρόφιμος, ύστερα από επεισόδιο που φέρεται να προκάλεσε άλλος τρόφιμος.

Όπως τονίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, παίρνοντας θέση και αντιδρώντας στη σύλληψη της γιατρού, η οποία φέρεται να ήταν η επιβλέπουσα ψυχίατρος, παρακολουθεί «με αγανάκτηση και οργή» την απόφαση να παραμένει έως και σήμερα υπό κράτηση.

«Οι υγειονομικοί που δίνουν καθημερινά την ζωή τους μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες ελλείψεων προσωπικού και υποδομών για την απρόσκοπτη λειτουργία των Δημόσιων μονάδων υγείας, οι ήρωες της πρώτης γραμμής που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ στα 2 χρόνια της πανδημίας, είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται τώρα ως εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα» αναφέρει η ΕΝΙΘ, σημειώνοντας: «Απαιτούμε να ανασταλεί άμεσα η κράτηση της συναδέλφου και να αναλάβει άμεσα η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας την υποχρέωση της προστασίας με όλα τα μέσα της συναδέλφου και όλων των υγειονομικών. Οι υγειονομικοί δε θα γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι».

Σήμερα το απόγευμα, υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αλλά και να απαιτήσουν, όπως λένε, “την άμεση απελευθέρωση της συναδέλφου επικουρικής ψυχιάτρου του ΨΝΘ”. Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από κάλεσμα της ΕΝΙΘ ενώ αυτήν συμμετείχαν και εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού.

Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν οι υγειονομικοί στη σύλληψη της γιατρού

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως είχε γράψει χθες το protothema.gr, μια γυναίκα, τρόφιμος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχασε τη ζωή της την περασμένη Πέμπτη, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, λίγες ώρες μετά από επεισόδιο με άλλον τρόφιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, περίπου τρεις ώρες πριν η γυναίκα καταλήξει, σημειώθηκε άγριο επεισόδιο. Ένας 18χρονος τρόφιμος, επιτέθηκε σε έναν επίσης τρόφιμο του ψυχιατρείου, 48 ετών, ο οποίος, πιθανότατα για να γλιτώσει από την μανία του επιτιθέμενου, πήδηξε από παράθυρο του κτηρίου και τραυματίστηκε σοβαρά, μεταξύ άλλων στο κεφάλι και τα άκρα, όταν κατέληξε στο κενό.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος επιτέθηκε στην 44χρονη γυναίκα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το πρωί, ενώ η γυναίκα έχασε τη ζωή της περίπου τρεις ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρόφιμος του ψυχιατρείου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν υπέρβαρη και νοσούσε από κορωνοϊό.

ygeionomikoi__2_

Μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου της ερευνώνται προκειμένου να φανεί αν για τον θάνατό της ευθύνεται το επεισόδιο που προηγήθηκε ή κατέληξε από παθολογικά αίτια.

Σημειώνεται ότι μετά από εντολή εισαγγελέα, συνελήφθη για έκθεση η γιατρός, επιβλέπουσα ψυχίατρος, η οποία οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. «Φως» στα αίτια θανάτου της γυναίκας αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή.

«Να απελευθερωθεί η συνάδελφος και να συνεχιστεί η έρευνα» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ

«Είναι απαράδεκτο αυτήν την στιγμή να εξαντλείται η αυστηρότητα της δικαστικής εξουσίας στους υγειονομικούς, που τα δύο χρόνια της πανδημίας δώσανε “μάχη” για να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να τους αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Ζητούμε άμεσα να απελευθερωθεί η συνάδελφος και να συνεχιστεί η έρευνα για να εξακριβωθούν οι αιτίες», δήλωσε στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός και ο αδερφός της μικρής Πωλίνας που σκοτώθηκε μαζί με τους γονείς τους από Ρώσους σαμποτέρ

Διεκόπη η εκκένωση της Μαριούπολης – Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν, λένε οι Ουκρανοί

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Περίμενα να δω μία μάνα συντετριμμένη αλλά…» – Η μαρτυρία που ανατρέπει τα δεδομένα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ - Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη