Κέρδη στην Wall Street, με τον Πάουελ σε πρώτο πλάνο

kerdi stin wall street paouel proto plano

Η Wall Street έκλεισε ανοδικά την Τετάρτη, υποστηριζόμενη από τα κέρδη σε Salesforce και Intuit, ενώ οι επενδυτές περιμένουν το συμπόσιο στο Jackson Hole της Federal Reserve των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

 Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,18% στις 32.970 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 4.140 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 12.431 μονάδες.

Ενισχύοντας τον βαρύ τεχνολογικά Nasdaq, η Tesla έκλεισε με κέρδη, ενόψει του αναμενόμενου split ενώ το ράλι της Intuit οφείλεται στις αισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα για το οικονομικό 2023. 

Με ώθηση από την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου που δεν ήταν τόσο άσχημα όσο αναμενόταν, ο S&P 500 ανέκαμψε από τα χαμηλά του στα μέσα Ιουνίου. Ο δείκτης αναφοράς πρόκειται να κλείσει το έτος λίγο πάνω από το τρέχον επίπεδό του, σύμφωνα με αναλυτές στρατηγικής που συμμετείχαν πρόσφατα σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 είχαν ένα σερί τριών συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων, εν μέσω όμως σχετικά περιορισμένων όγκων συναλλαγών,

Οι επενδυτές επικεντρώνονται  στο τριήμερο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole που αρχίζει την Πέμπτη με τον Τζερόμ Πάουελ να έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Παρασκευή. 

«Η αγορά θέλει να πάρει περισσότερες πληροφορίες για τα πιο σημαντικά πράγματα, όπως είναι ο πληθωρισμός και η πορεία των επιτοκίων της Fed», δήλωσε ο Tom Martin, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments στην Ατλάντα.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να διχάζονται μεταξύ μίας αύξησης 50 μονάδων βάσης και 75 μονάδων βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διαγράψει 10.000 δολάρια σε φοιτητικά δάνεια για πολλούς φοιτητές κολεγίου με χρέη, μια κίνηση που θα μπορούσε να ενισχύσει την υποστήριξη προς τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς στις εκλογές του Κογκρέσου του Νοεμβρίου, αλλά και να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό.

Δείτε επίσης  Η ΕΕ πληρώνει 7.000 ευρώ το… δευτερόλεπτο στη Ρωσία για ενέργεια

Πηγή