Κικίλιας- Ζαχαράκη: Ο ελληνικός τουρισμός τα κατάφερε- Στα 18 δισ. ευρώ τα φετινά έσοδα

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για την επαναφορά του ελληνικού τουρισμού, που όπως είπε θα επιτύχει έσοδα 3 δισ. ευρώ

Στην “Μεγάλη Επιστροφή του Ελληνικού Τουρισμού” την φετινή τουριστική περίοδο αναφέρθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, από το βήμα της εκδήλωσης για τον ελληνικό τουρισμού, που έλαβε χώρα στην Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

scscs

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και είχε τίτλο “Η Μεγάλη Επιστροφή του Ελληνικού Τουρισμού“, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και οι δράσεις που ανέλαβε για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2020, αλλά και αργότερα με το ψηφιακό πιστοποιητικό κράτησε τον ελληνικό τουρισμό όρθιο.

Ειδικότερα για το 2022, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για την επαναφορά του ελληνικού τουρισμού, που όπως είπε θα επιτύχει έσοδα 3 δισ. ευρώ περισσότερα από το στόχο του προϋπολογισμού, εν μέσω μια πολύς δύσκολης χρονιάς.

Συγκεκριμένα τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 18 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022.

Εξηγώντας πως επετεύχθη το φετινό αποτέλεσμα, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε στρατηγικό σχέδιο που επικεντρώθηκε στην τόνωση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος από τις διεθνείς αγορές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αγορά των ΗΠΑ, όπου κάθε εβδομάδα 63 πτήσεις είχαν προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την ίδια στιγμή το εκτεταμένο πρόγραμμα προβολής της χώρας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους απέδωσε και αποδίδει καρπούς, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε ότι ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου επιτυγχάνεται. Μάλιστα προς επίρρωση τούτου ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο ο ΕΟΤ θα τρέχει πρόγραμμα συνδιαφήμισης με αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου αυτές να προσγειώνονται σε ελληνικά αεροδρόμια.

Δείτε επίσης  Η Κομισιόν χαιρετίζει την έναρξη λειτουργίας του μετρό στον Πειραιά και υπενθυμίζει: «Το έργο χρηματοδοτήθηκε με 470 εκατ. ευρώ »

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε λόγο για μια ακόμη χρονιά με πολλαπλές κρίσεις, που όμως ο ελληνικός τουρισμός τα κατάφερε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι αεροπορικές αφίξεις ξεπέρασαν αυτές του 2019 ενώ ρεκόρ αφίξεων επετεύχθη απο τις βασικές αγορές της Ελλάδας (Γερμανία-Βρετανία) και την ίδια στιγμή αυξήθηκε η κατά κεφαλή δαπάνη ανά επισκέπτη.

Αναφερόμενη στις προκλήσεις του μέλλοντος, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι οι δράσεις του υπουργείου θα εστιάσουν στο τρίπτυχο, ποιότητα, ισορροπία, βιωσιμότητα και στην ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ειδική αναφορά έκανε η υφυπουργός Τουρισμού στη σημασία της εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος επισημαίνοντας πως ο μεγάλος στόχος είναι η ίδρυση Ακαδημίας Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή