Κορονοϊός: Η Νέα Υόρκη αποχαιρετά τις μάσκες στους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους

Κορονοϊός: Η Νέα Υόρκη αποχαιρετά τις μάσκες στους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους

Tέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους αποφάσισε να βάλει η κυβερνήτις της Νέας Υόρκης σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών πολιτειών που αναμένεται να άρουν τους συγκεκριμένους κανόνες καθώς αποκλιμακώνεται η τελευταία έξαρση του κορονοϊού.

Η Δημοκρατική κυβερνήτις σκοπεύει να αφήσει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, κατά του οποίου έχουν υπάρξει προσφυγές στη δικαιοσύνη, να λήξει αντί να προβεί σε ανανέωσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται τρία πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Την ίδια όμως στιγμή παραμένει ασαφές το εάν οι αξιωματούχοι της Χόκουλ θα ανανεώσουν ή θα άρουν το ξεχωριστό μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης που αναμένεται να λήξει σε δύο εβδομάδες.

Η Χόκουλ χαρακτήρισε προσωρινό το μέτρο της γενικευμένης χρήσης μάσκας όταν το επέβαλε στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος της Όμικρον απειλούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα.

maska

Αξιωματούχοι σε πολλές άλλες πολιτείες που τελούν υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών -Νιου Τζέρσειϊ, Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ και Όρεγκον -ανακοίνωσαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τη Δευτέρα ότι θα άρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους τις επόμενες εβδομάδες.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές επικαλέστηκαν την αποκλιμάκωση του κύματος μολύνσεων νοσηλειών και των θανάτων της COVID-19 που τροφοδότησε η Όμικρον, και που άρχισε να σαρώνει τις ΗΠΑ κατά την εορταστική περίοδο στα τέλη του 2021.

Ωστόσο η επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε χθες στο Reuters ότι με τα κρούσματα να είναι ακόμα υψηλά σε εθνικό επίπεδο, «δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή» να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.

Δείτε επίσης  Τεχνολογία VS Κορονοϊός: Αναγνώριση προσώπου, τεχνητή νοημοσύνη και 11.000 κάμερες θα καταγράφουν όσους κόλλησαν

Πηγή