Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ 100,3: Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας

Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ 100,3: Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας

themistokleous it 3316141

Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο κορωνοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφθεί ο όρος ανοσία της αγέλης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και μιλώντας ως γιατρός τόνισε ότι οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, τελειώνουν με τα εμβόλια.

Διευκρίνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό όσων έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής τη κατηγορίας.

Πάντως δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό, ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το νέο εμβόλιο της Novavax.

Ο κ Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι στην ενημέρωση της Δευτέρας θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς με το νέο εμβόλιο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Ενδοαυλικό Laser: Νέο όπλο κατά της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών