Περιβαλλοντικό τέλος 1.000 ευρώ για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα- Ποια οχήματα αφορά

Περιβαλλοντικό τέλος 1.000 ευρώ για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα- Ποια οχήματα αφορά

kinisi kykloforia botiliarisma it 3053611

Την υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους για παλαιά ρυπογόνα μεταχειρισμένα οχήματα προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος που εντάχθηκε στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας».

Με την τροπολογία επεκτείνεται η υποχρέωση καταβολής περιβαλλοντικού τέλους 1.000 ευρώ, επιπλέον του τέλους ταξινόμησης και για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, εφόσον υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro-5b.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, «δε θέλουμε οι πολίτες να αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας που μολύνουν τον περιβάλλον, όταν μάλιστα είναι πιθανόν να επιβληθεί σε λίγα χρόνια σχετικό περιβαλλοντικό τέλος, σε μόνιμη βάση, από την ΕΕ». 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, τρία είναι τα σχήματα που ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή για τη ΛΑΡΚΟ. «Τελείωσε η 1η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και τώρα είμαστε στην τελική φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρία σχήματα». 

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Φυσικό αέριο: Στο τραπέζι η καθιέρωση ενός νέου δείκτη τιμών στην Ευρώπη