Πού ζει ο «άστεγος» Έλον Μασκ; Και τι πιστεύει για τη φιλανθρωπία;

Πού ζει ο «άστεγος» Έλον Μασκ; Και τι πιστεύει για τη φιλανθρωπία;

pou astegos elon mask kai pisteuei filanthropia

Ο Έλον Μασκ, πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, δεν έχει πια κάποιο σπίτι στην κατοχή. Έχει επιλέξει να πουλήσει όλα τα ακίνητά του, για να αφιερωθεί στο όραμα εποικισμού του Άρη και τα άλλα επίγεια σχέδιά του. Αυτό ωστόσο που εκπλήσσει περισσότερο είναι ότι ο επιχειρηματίας με περιουσία σχεδόν 260 δισ. δολαρίων δεν είναι καν διατεθειμένος να… νοικιάσει. 

Πού ζει λοιπόν; «Δεν έχω κάποιο μόνιμο μέρος αυτή τη στιγμή. Πραγματικά μένω σε σπίτια φίλων» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διοργανωτή των συνεδρίων TED, Κρις Άντερσον. «Όταν ταξιδεύω στην Bay Area, όπου βρίσκονται οι περισσότερες εγκαταστάσεις μηχανολογίας της Tesla, ουσιαστικά κοιμάμαι σε φίλους, που τυχαίνει να έχουν κενά δωμάτια» συμπλήρωσε. 

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχονται οι δισεκατομμυριούχοι για υπερβολικές πολυτέλειες σε μία εποχή οξυμένων ανισοτήτων, ο Μασκ είπε: «Σίγουρα θα ήταν προβληματικό εάν δαπαντούσε δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε προσωπική κατανάλωση. Αλλά δεν συμβαίνει καθόλου αυτό».  Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχει στην κατοχή του ούτε γιοτ και καθώς είναι «εθισμένος» στη  δουλειά δεν πηγαίνει στην πραγματικότητα σχεδόν ποτέ διακοπές. 

Τι είναι για τον Μασκ η φιλανθρωπία;

 

Η μόνη «εξαίρεση» σε αυτό το lifestyle είναι το γεγονός ότι έχει στην κατοχή του ιδιωτικό τζετ. «Αν δεν χρησιμοποιώ όμως το αεροσκάφος, θα έχω λιγότερες ώρες στη διάθεσή μου για να δουλεύω» εξηγεί. 

Ερωτηθείς από τον Άντερσον τι πιστεύει για τη φιλανθρωπική δραστηριότητα των δισεκατομμυριούχων, ο Μασκ είπε: «Εάν πραγματικά νοιάζεσαι για το καλό, η φιλανθρωπία είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Η Space X, η Tesla, η Neuralink, η Boring Company είναι φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία σημαίνει αγάπη για την ανθρωπότητα και υπό αυτή την έννοια οι εταιρείες είναι φιλανθρωπία». 

Δείτε επίσης  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Συνολικό πρόστιμο 1.373.307 ευρώ σε 4 εταιρείες εμπορίας εργαλείων

naftemporiki.gr 

Πηγή