Τα Rafale που έφτασαν, οι πτήσεις του Γιάννη και η έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα

Τα Rafale που έφτασαν, οι πτήσεις του Γιάννη και η έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα

Αυτές είναι κάποιες φωτογραφίες που αποτυπώνουν τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου. Η καθημερινότητα και η ζωή πάνω στον πλανήτη μέσα από το βλέμμα των φωτογράφων. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας αποτελούνται από τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν να ζούμε.

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Χούνγκα Τόνγκα-Χούνγκα Χα’απάι, Τόνγκα: Η έκρηξη που σκόρπισε την καταστροφή

Η έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα

Η έκρηξη του ηφαιστείου Χούνγκα Τόνγκα-Χούνγκα Χα’απάι το Σάββατο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και προκάλεσε κύματα τσουνάμι σε όλο το αρχιπέλαγος καταστρέφοντας χωριά, θέρετρα και πολλά κτίρια, ενώ έριξε και τα δίκτυα επικοινωνίας αυτή της μικρής χώρας των μόλις 105.000 κατοίκων.

Διαρροή πετρελαίου στο Περού

Αν και πολλά χιλιόμετρα μακριά από εκεί που το υποθαλάσσιο ηφαίστειο άρχισε να «βρυχάται», το τσουνάμι που δημιουργήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια διαρροή πετρελαίου στα διυλιστήρια της Παμπίγια στο Περού. Εργάτες του διυλιστηρίου επιστρατεύτηκαν στη «μάχη» καθαρισμού της παραλίας, ωστόσο το πετρέλαιο πρόλαβε να προκαλέσει μια σημαντική οικολογική καταστροφή.

Τανάγρα, Ελλάδα: Τα Rafale έφτασαν

ένα από τα Rafale στην Τανάγρα

Πάνω από την Ακρόπολη πέταξαν τα έξι υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία και εντυπωσίασαν. Τα Rafale έκαναν μια πτήση 2 ωρών από το Ιστρ της Γαλλίας για να προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας, όπου εκεί βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη χώρα μας.Η Ελλάδα έχει παραγγείλει συνολικά 24 Rafale με συνολικό κόστος που αγγίζει τα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δείτε επίσης  Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Oυκρανία - Στην 8η θέση η Ελλάδα
Τα Rafale εν πτήσει

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Τα Θεοφάνεια στο -1C

Άνδρας κάτω από το νερό

Ένας Ρώσος Ορθόδοξος πιστός βυθίζεται στο παγωμένο νερό κατά τη διάρκεια ενός παραδοσιακού εορτασμού των Θεοφανείων στην Αγία Πετρούπολη. Χιλιάδες πιστοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βυθίστηκαν σε παγωμένα ποτάμια και λιμνούλες σε όλη τη χώρα για να τιμήσουν τα Θεοφάνεια. Η θερμοκρασία στην Αγία Πετρούπολη είναι -1C.

Ντουμπάι, ΗΑΕ: Η ήττα στα μάτια του Νόλε

Ο Τζόκοβιτς με μάσκα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται να καθίσει σε ένα αεροπλάνο στην πτήση του για το Βελιγράδι από το Ντουμπάι. Ο Σέρβος τενίστας πελάθηκε από την Αυστραλία την Κυριακή 16/1 αφού έχασε την έφεση να παραμείνει στη χώρα -παρόλο που δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού- έτσι ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open.

Μελβούρνη, Αυστραλία: Η δράση συνεχίζεται κανονικά

Τενίστρια σε αγώνα

Μπορεί το «Τζόκοβιτς Gate» να μονοπώλησε τους τίτλους των ΜΜΕ, το μεγάλο τουρνουά τένις ωστόσο ξεκίνησε και συνεχίζεται κανονικά. Η Coco Gauff από τις ΗΠΑ επιστρέφει πίσω μία μπαλιά στην Wang Qiang της Κίνας κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρώτου γύρου στο Australian Open, σε μία κίνηση σχεδόν χορευτική.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Νεκροταφείο κλεμμένων δεμάτων

Χιλιάδες χαρτόκουτα σε ράγες τρένου

Μία δημοσιογράφος παίρνει ένα τεμαχισμένο κουτί σε ένα τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών Union Pacific στο κέντρο του Λος Άντζελες. Κλέφτες κάνουν επιδρομές σε εμπορευματοκιβώτια φορτίου σε τρένα κοντά στο κέντρο της πόλης για μήνες, αφήνοντας τις γραμμές καλυμμένες με πεταμένες συσκευασίες. Η θάλασσα των συντριμμιών που άφησαν πίσω περιλάμβανε αντικείμενα που οι κλέφτες προφανώς δεν πίστευαν ότι ήταν αρκετά πολύτιμα για να πάρουν.

Μιλγουόκι, ΗΠΑ: Ο Γιάννης ίπταται

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ίπταται

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των πρωταθλητών Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 33 πόντους (12/25 σουτ, 2/4 τρίποντα, 7/8 ελεύθερες βολές), 15 ριμπάουντ, επτά ασίστ, δύο κλεψίματα κι ένα μπλοκ στη νίκη των Μιλγουόκι επί των Μέμφις Γκρίζλις στο «Fiserv Forum» με 126-114. Οι πρωταθλητές του NBA επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από δύο απανωτές ήττες και πλέον έχουν ρεκόρ 28-19.

Δείτε επίσης  Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η καταπολέμηση της οπαδικής βίας σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των επιχειρήσεων

Φινλανδικός Κόλπος, Ρωσία: Το Βόρειο Σέλας θα καθηλώνει πάντα

Το βόρειο Σέλας

Το βόρειο σέλας, φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό πάνω από ψαράδες στον πάγο του Φινλανδικού Κόλπου έξω από την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα απλά καθηλώνει με την ομορφιά του.

Σαν Μπαρτολομέ ντε Πιναρέ, Ισπανία: Η φωτιά, ο καπνός, τα ζώα και ο Άγιος Αντώνιος

Άλογο και αναβάτης παιρνούν μέσα από τις φλόγες

Ένας άνδρας ιππεύει ένα άλογο μέσα από μια φωτιά ως μέρος μιας τελετουργίας προς τιμή του Αγίου Αντωνίου του Ηγουμένου, του προστάτη των κατοικίδιων ζώων, στο Σαν Μπαρτολομέ ντε Πιναρ. Την παραμονή του Αγίου Αντωνίου, δεκάδες ιππεύουν τα άλογά τους στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του μικρού χωριού Σαν Μπαρτολομέ κατά τη διάρκεια των «Luminarias», μια παράδοση που χρονολογείται πριν από 500 χρόνια και έχει σκοπό να εξαγνίσει τα ζώα με τον καπνό των φωτιών και να τα προστατεύσει για τη χρονιά που έρχεται.

Νέο Δελχί. Ινδία: Οι γυναίκες στο τιμόνι

Έξι άτομα πάνω σε μία μηχανή

Μια ομάδα γυναικών από την ινδική δύναμη Συνοριακής Ασφάλειας επιδεικνύει τις ικανότητές της σε μια κινούμενη μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια της πρόβας για την παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας στους λόφους Raisina, την έδρα της κυβέρνησης, στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Η Ινδία γιορτάζει την Ημέρα της Δημοκρατίας στις 26 Ιανουαρίου.

Ραπόσα Σέρα ντο Σολ, Βραζιλία: Το ποδόσφαιρο κατά της εκμετάλλευσης της φύσης

Ποδόσφαιρο σε χωμάτινο γήπεδο

Αυτόχθονες από την εθνική ομάδα Μακούξι παίζουν ποδόσφαιρο στην κοινότητα Ματουρούκα στο καταφύγιο Ραπόσα Σέρα ντο Σολ όπου η εξόρυξη είναι παράνομη στην πολιτεία Roraima, Βραζιλία, Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021. Ο Πρόεδρος Μπολσονάρο αντιτάχθηκε δημόσια στην οριοθέτηση της Ραπόσα Σέρα ντο Σολ το 2005 και συχνά το χρησιμοποιεί ως παράδειγμα μιας μεγάλης έκτασης γης ώριμης για παραγωγικές δραστηριότητες.

Δείτε επίσης  Ομολόγησε live στο Facebook ότι «μόλις πυροβόλησα την πρώην μου στο κεφάλι, επόμενη είναι η γυναίκα μου»

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Πτήση στο φεγγάρι

Ολόγωμο φεγγάρι και αεροπλάνο

Το πρώτο γεμάτο φεγγάρι για το 2022 ήταν ορατό από τη Γη τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Όσοι τυχεροί παρατηρούσαν τον ουρανό στην Αγγλία θα είχαν την τύχη να δουν ένα αεροπλάνο να πετά ανάμεσά του χαρίζοντας μία μαγική εικόνα.

Πηγή