Το άγχος, η πιο συχνή αιτία για αναζήτηση βοήθειας το 2021

Το άγχος, η πιο συχνή αιτία για αναζήτηση βοήθειας το 2021

stress covid agxos st

Το άγχος αποτέλεσε κατά τη διάρκεια του 2021, την πιο συχνή αιτία για την αναζήτηση βοήθειας (43%) καθώς περίπου ένα στα δύο άτομα που απευθύνθηκαν στο Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Ψυχικές Διαταραχές της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, ανέφεραν ότι βιώνουν άγχος. Επίσης, συγκριτικά με την περίοδο πριν την πανδημία, το 2021 αυξήθηκαν σημαντικά οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών που αναζήτησαν υποστήριξη από το Κέντρο Ημέρας. Η σημαντική αυτή αύξηση μπορεί να συνδεθεί με την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία η ηλικιακή αυτή ομάδα έχει πληγεί ιδιαίτερα σε ψυχολογικό επίπεδο.

Να σημειωθεί, ότι το Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Ψυχικές Διαταραχές της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και παρέχει εδώ και εννέα χρόνια δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ενήλικες με ψυχικές διαταραχές που διαμένουν στους δήμους Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Νίκος Ρωμανάκης, ψυχολόγος – επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας,  «η έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ενίσχυση των κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας είναι ενδεικτική της ανάγκης για ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πολιτών. Ο ρόλος των κοινοτικών δομών ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης είναι κρίσιμος για την αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, όπως είναι το άγχος και η κατάθλιψη».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Νοσοκομείο αρνήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς σε ανεμβολίαστο ασθενή