Το ελληνικό νησί που είναι στους κορυφαίους γαμήλιους προορισμούς παγκοσμίως

wedding island

Η Future Market Insights (FMI) στην τελευταία της μελέτη έχει προβλέψει ότι η αγορά σχετικά με τους γαμήλιοιυς προορισμούς θα αυξηθεί 30,6% μεταξύ 2021 και 2031. Μέχρι το 2031 μάλιστα, η αγορά προβλέπεται να ξεπεράσει τα 290 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η άνοδος των εξατομικευμένων, καινοτόμων και οικολογικών γαμήλιων εκδηλώσεων με επίκεντρο το ελκυστικό περιβάλλον, τις προηγμένες εγκαταστάσεις και την αύξηση του εισοδήματος και την ταχεία αστικοποίηση είναι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν θετικά τα έσοδα της αγοράς μέχρι το 2031», εξήγησε ένας αναλυτής της FMI.

Με τη βοήθεια της βιντεοσκόπησης drone, τα ζευγάρια μπορούν να επωφεληθούν από υλικό και φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις φωτογραφίας. Τα νέα ζευγάρια εστιάζουν στη βιωσιμότητα και πολλοί καταναλωτές προτιμούν τους φιλικούς προς το περιβάλλον γαμήλιους προορισμούς.

Πολλοί επαγγελματίες του χώρου προσφέρουν φυσικές τοποθεσίες για γάμους, όπως το Riverview Retreat στο Jim Corbett και το Banyan Tree, στο Πουκέτ. Η επιλογή ενός πάρκου ή θέρετρου όχι μόνο παρέχει ένα όμορφο μέρος για να παντρευτεί κάποιος, αλλά συμβάλλει και οικονομικά, ενώ ένα μέρος αφιερωμένο στη σωστή περιβαλλοντική διαχείριση.

Οι εταιρείες εστιάζουν εκτενώς στις υπηρεσίες τους μέσω της ενίσχυσης της διείσδυσης τους τόσο στη λιανική αγορά όσο και στο μαζικό μάρκετινγκ. Συνεργάζονται ενεργά με τοπικούς διαδικτυακούς λιανοπωλητές για να διασφαλίσουν την προσβασιμότητα τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτές οι τάσεις αναμένεται να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.

Οι διεθνείς προορισμοί αναμένεται να κατέχουν μερίδιο εσόδων 66% λόγω ενός ευρύτερου φάσματος επιλογών για την αισθητική και το κλίμα που έχουν προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό ζευγαριών. Οι γαμήλιες τελετές κυριαρχούν στην αγορά με μερίδιο 33%, με μεγαλύτερη σημασία να δίνεται στις οικογενειακές λειτουργίες.

Δείτε επίσης  Oι 3 top ελληνικοί προορισμοί για τους Πορτογάλους

Η Ιταλία κατέχει ένα αξιοσημείωτο μερίδιο 17% των γαμήλιων προορισμών, με τη βοήθεια ενός ευρύτερου φάσματος επιλογών τοποθεσίας ενώ από τη λίστα φυσικά δεν λείπει η Ελλάδα με την Σαντορίνη να είναι και να παραμένει στους κορυφαίους γαμήλιους προορισμούς που μάλιστα αντιπροσωπεύει μερίδιο 16% λόγω του υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών αλλά και μεγάλη ποικιλία σε παραλίες και γραφικές τοποθεσίες. Επίσης και η Κέρκυρα έχει δυναμικό μερίδιο σε αυτή την αγορά καθώς αντιπροσωπεύει το 15% των γαμήλιων εκδηλώσεων προορισμού, με τη βοήθεια των επιλογών προορισμού αλλά και του καλού κλίματος, το οποίο μάλιστα έχει κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

γαμήλιοι προορισμοί - Σαντορίνη

Δείτε επίσης

Πηγή