Χοληστερόλη: Το δημοφιλές δημητριακό που αγαπά το έντερο και τη ρίχνει

220902201812 woman breakfast oat oatmeal fruit vromi

Ως νιφάδες ή πλιγούρι, η βρώμη πρέπει να λάβει κυρίαρχη θέση στο πρωινό οποιουδήποτε επιθυμεί να κερδίζει με το πρώτο γεύματα της ημέρας τα σημαντικά οφέλη του δημητριακού, όπως η μείωση της ολικής και «κακής» (LDL) χοληστερόλης και η καλύτερη ρύθμιση του βάρους. Αυτό προτείνει η Δρ Candida Rebello, διευθύντρια του ερευνητικού προγράμματος διατροφής και χρόνιων ασθενειών στο Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας Pennington του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα στο Baton Rouge, και απαριθμεί τα πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά του.

Το πλιγούρι βρώμης είναι άφθονο σε βιταμίνες και μέταλλα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, μια κούπα μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης έχει περίπου 1,8 mg βιταμίνης Β1 (θειαμίνη), το 15% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα. Περιέχει επιπλέον 1,36 mg μαγγανίου, το 59% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας για τους άνδρες και το 76% για τις γυναίκες. Το μαγγάνιο εμπλέκεται στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην πήξη του αίματος και στη διαδικασία μεταβολισμού της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Κλείσιμο

Πηγή

Δείτε επίσης  Κήποι Ζαγορίου: Δείτε ένα υπέροχο πέτρινο ξενώνα 4 αστέρων, με βαθμολογία 9,7 για διαμονή… σαν το σπίτι σας!