Η Samsung θα παρουσιάσει νέο Galaxy AI τηλέφωνο που θα μεταφράζει ομιλία και κείμενα

Η Samsung θα παρουσιάσει νέο Galaxy AI τηλέφωνο που θα μεταφράζει ομιλία και κείμενα

Samsung: Εργαλείο μετάφρασης και διερμηνείας στο νέο GalaxyAI

Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στο επόμενο Samsung Galaxy που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024. Η νοτιοκορεατική Samsung Electronics θα αναπτύξει το 2024 σε ένα νέο smartphone, το Galaxy AI, ένα εργαλείο μετάφρασης και διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αντιπρόσωπος του ομίλου.

Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στο επόμενο Samsung Galaxy που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Θα επιτρέψει «να μεταφράζονται σε πραγματικό χρόνο ομιλία και κείμενα στη διάρκεια μιας επικοινωνίας», εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει πόσες γλώσσες θα είναι διαθέσιμες. Πολλά πράγματα αναμένεται να αλλάξουν στον τρόπου που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στην μεταφραστικές υπηρεσίες. Αν και όσο και να βελτιστοποιούνται οι αυτόματες υπηρεσίες μετάφρασης, πάντα θα υπάρχει ανάγκη για ανθρώπους που εργάζονται ως επαγγελματίες μεταφραστές ξένων γλωσσών.

Πώς θα λειτουργεί το κινητό;

Χάρη «στην τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι ενσωματωμένη» στο μελλοντικό αυτό κινητό τηλέφωνο, το εργαλείο θα λειτουργεί ακόμη κι αν ο ένας από τους συμμετέχοντες δεν χρησιμοποιεί μοντέλο της Samsung.

Διαβάστε επίσης: Eρχεται το Humane Ai Pin

Το να μιλάει κάποιος σε μια άλλη γλώσσα χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι «εξίσου απλό με το να ενεργοποιεί τους υπότιτλους» μιας σειράς, διαβεβαίωσε η Samsung σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως οι ιδιωτικές συνομιλίες θα είναι προστατευμένες στα smartphones.

Η νοτιοκορεατική Samsung είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός smartphones στον κόσμο. Αντιπροσώπευσε το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων στην εν λόγω αγορά από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο, μπροστά από την Apple (16%), σύμφωνα με το εξειδικευμένο Counterpoint.

Δείτε επίσης  TikToker άφησε φιλοδώρημα 200% και τα social media τον έκραξαν

Xαμηλό 8 ετών στα κέρδη

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας δημοσίευσε τις πρώτες εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο του 2023 την Τετάρτη, ανακοινώνοντας πτώση κατά 78% στα κέρδη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Διαβάστε επίσης: Ο υπόκοσμος χρησιμοποιεί το bitcoin για παράνομες συναλλαγές

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης και smartphone στον κόσμο εκτιμά ότι τα λειτουργικά του κέρδη μειώθηκαν στα 2,4 τρισεκατομμύρια γουόν (1,69 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο, από 10,85 τρισεκατομμύρια γουόν ένα χρόνο νωρίτερα, σε μια σύντομη προκαταρκτική δήλωση κερδών.

Αν και μειώθηκαν απότομα σε σύγκριση με πέρσι, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της Samsung ήταν πολύ πάνω από τα 640 δισεκατομμύρια γουόν του πρώτου τριμήνου, το χαμηλότερο από το 2009 και τα 670 δισεκατομμύρια γουόν του δεύτερου τριμήνου.

Πηγή: