Μεσοθεραπεία, τοποθέτηση fillers ή μεταμόσχευση αν δεν έχουμε σταματήσει εγκαίρως την τριχόπτωση

Μεσοθεραπεία, τοποθέτηση fillers ή μεταμόσχευση αν δεν έχουμε σταματήσει εγκαίρως την τριχόπτωση

Τριχόπτωση: Αιτίες, Διάγνωση, Αντιμετώπιση, Θεραπεία

Η μεσοθεραπεία, η τοποθέτηση fillers ή η μεταμόσχευση είναι μόνο τρεις από τους τρόπους αντίδρασης που έχουμε αν δεν έχουμε σταματήσει εγκαίρως την τριχόπτωση.

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται πυκνά και υγιή μαλλιά. Επιπλέον, τα μαλλιά έχουν μεγάλη σημασία για την εμφάνιση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Ωστόσο, τα όμορφα μαλλιά δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθούν. Η τριχόπτωση είναι ένα κοινό πρόβλημα και στα δυο φύλα και συχνά αναφέρεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας ή διαδικασία η οποία συμβαίνει στο σώμα μας. Μπορεί επίσης να αποτελέσει και αιτία χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες τριχόπτωσης. Μεταξύ των κυριότερων είναι η κλιματική αλλαγή, ο κληρονομικός παράγοντας, το άγχος, η έλλειψη βιταμινών, η λοχεία, διάφορες ασθένειες, ορμονικά προβλήματα και άλλα.

Πολλοί από τους παράγοντες που αναφέρονται δεν εξαρτώνται από εμάς και γι’ αυτό δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ευτυχώς, τα σύγχρονα καλλυντικά και οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά να λύσετε ή να αποτρέψετε το πρόβλημα.

gynaikeia-trihoptosi
Πώς να αποφύγετε την εμφάνιση τριχόπτωσης;

Η αραίωση και η πτώση των μαλλιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής και τη διατροφή μας, καθώς και από την καθημερινή ρουτίνα και το άγχος που μας διακατέχει. Εάν λόγω των καθημερινών σας υποχρεώσεων δεν έχετε το χρόνο να λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα μέσω της διατροφής, μπορείτε εύκολα να βοηθήσετε τον οργανισμό σας με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής που είναι ειδικά σχεδιασμένα να τρέφουν μαλλιά, δέρμα και νύχια.

Η χρήση των σωστών προϊόντων περιποίησης των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής και το απαλό χτένισμα με τις σωστές βούρτσες και χτένες είναι απαραίτητα. Τα έλαια και οι κρέμες μαλλιών αποτελούν επίσης σημαντικό παράγοντα για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών μας και την πρόληψη εμφάνισης αλωπεκίας.

Δείτε επίσης  Στέφανος Τσιτσιπάς: Απέκλεισε τον Σβάρτσμαν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters

Για ορισμένες γυναίκες αυτό είναι ασήμαντο και δεν έχει σημασία με τι λούζουν, περιποιούνται και χτενίζουν τα μαλλιά τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι παράγοντες είναι εξαιρετικά σημαντικοί, οι οποίοι αν δεν ληφθούν υπόψη, μπορούν να κάνουν τα μαλλιά μας λεπτά, ξηρά και κατεστραμμένα. Και μερικές φορές μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην αραίωση της.

Εάν υποψιάζεστε κληρονομική τριχόπτωση ή τριχόπτωση που προκαλείται από λόγους υγείας, καλό είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο, ο οποίος να σας χορηγήσει θεραπεία για να αποτρέψετε την επιδείνωση της κατάστασής σας.

Τι να κάνετε όταν η τριχόπτωση είναι ήδη γεγονός;

Αν γύρω από όλες τις εργασίες και την έντονη καθημερινότητα δεν δίνετε σημασία στο ότι μπορεί να έχετε κάποιο πιθανό πρόβλημα με τα μαλλιά σας, κάποια στιγμή θα διαπιστώσετε ότι έχει εμφανιστεί τριχόπτωση. Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, αλλά θα πρέπει να σας οδηγήσει στην αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα.
Ανάλογα με την τριχόπτωση, τις αιτίες της, το τριχωτό της κεφαλής σας, την κατάσταση των μαλλιών σας και την κατάσταση της υγείας σας, μπορείτε να εφαρμόσετε διαφορετικές θεραπείες μαλλιών. Ιδιαίτερα δημοφιλείς αυτή τη στιγμή είναι η μεσοθεραπεία, η τοποθέτηση πληρωτικών ουσιών (fillers) ή η μεταμόσχευση.

Όποια διαδικασία και αν επιλέξετε, συμβουλευτείτε προηγουμένως έναν ειδικό και ερευνήστε προσεκτικά τις διάφορες επιλογές. Επιλέξτε μια κλινική όπου, μετά τη διαδικασία, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά θα φαίνονται τόσο φυσικά όσο και τα δικά σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την πιο πρόσφατη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών – FUE (Follicular Unit Extraction), η οποία βοηθά στην πύκνωση των μαλλιών με μακροχρόνια αποτελέσματα. Η μέθοδος βασίζεται στην εξέταση του θύλακα της τρίχας και στη λεπτομερή εξέταση του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται με ειδικά εργαλεία, υπό συγκεκριμένη γωνία, ώστε το αποτέλεσμα της διαδικασίας να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε μια τέτοια καλή κλινική όπου η μεταμόσχευση να γίνει σε προσιτή τιμή, κάντε μια αναζήτηση στο Google για “Derma Act” ή κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σας παρέχουμε πιο πάνω.

Δείτε επίσης  Μπακς - Χιτ 124-102: Πάρτι του Μιλγουόκι παρά την απουσία Γιάννη