Πόσο δημοφιλή είναι τα foldable τηλέφωνα;

Πόσο δημοφιλή είναι τα foldable τηλέφωνα;

Πώς θα είναι άραγε το επόμενο τηλέφωνο που θα αγοράσεις; Θα είναι ένα απλό μαύρο ορθογώνιο από μπροστά με δέκα πτυσσόμενες κάμερες να αναδύονται από πίσω, ή μήπως τα smartphones θα πάψουν τελείως να υπάρχουν και θα αντικατασταθούν από κάποιο minimal gadget που θα φοράμε πάντα πάνω μας;

Μπορεί τα παραπάνω να μοιάζουν σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όμως η ιδέα ενός κινητού που διπλώνει και ξεδιπλώνει σαν τετράδιο δεν έχει καμία σχέση με τη φαντασία, αλλά αποτελεί πραγματικότητα από τις αρχές του 2021.

Το ερώτημα, ωστόσο είναι…είναι μια τόσο καινοτόμα ιδέα δημοφιλής στο καταναλωτικό κοινό;

Συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο και θα βρεις σίγουρα την απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

foldable-tilefona

1. Απρόσιτη τιμή

Ξεκινώντας από το πιο προφανές η τιμή των foldable κινητών ή αλλιώς κινητών με αναδιπλούμενη οθόνη είναι με μία λέξη, απλησίαστη! Σε μια άλλη εποχή, με 2000 ευρώ μπορούσες να αγοράσεις το πρώτο σου αυτοκίνητο.

Όμως στις μέρες μας πλέον, που η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα κι από τον Flash, ήταν αναμενόμενο ότι θα λανσαριζόταν μια τέτοια ιδέα.

Το λάθος των εταιρειών που κυκλοφόρησαν τα foldable τηλέφωνα είναι, ότι με αυτές τις τιμές το προϊόν αυτό είναι είδος πολυτελείας για λίγους και εκλεκτούς πελάτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μην είναι καθόλου προσιτό στο μέσο καταναλωτικό κοινό και άρα να μην είναι αρκετά δημοφιλές.

2. Ενοχλητικό τσάκισμα

Ένα άλλο αναπόφευκτο πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει όλα τα foldable τηλέφωνα από την στιγμή της κυκλοφορίας τους μέχρι σήμερα, είναι το γνωστό τσάκισμα στην αναδιπλούμενη οθόνη.

Κάντε εικόνα ένα βιβλίο που το ανοίγετε και το κλείνετε κάθε μέρα. Μετά από κάποιο διάστημα αποκτά τσακίσματα στη μέση.

Δείτε επίσης  Κατερίνα Καινούργιου: Ο Γιώργος Σαμπάνης με βλέπει και γυρνάει το κεφάλι του από την άλλη

Με την ίδια λογική, η αναδιπλούμενη οθόνη των κινητών αυτών από το δίπλωνε-ξεδίπλωνε αποκτά μια χαρακτηριστικά ενοχλητική ζάρα στη μέση, που αποτελεί τον εφιάλτη κάθε τελειομανή.

Φαντάσου να αράζεις στον καναπέ σου και να χαλαρώνεις με τα NetBet Φρουτακια και να κολλάει το δάχτυλό σου στο τσάκισμα της οθόνης. Τραγικό!

3. Αδύναμη οθόνη

Είναι λογικό ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν τα foldable τηλέφωνα είναι ακόμα σε στάδια δοκιμής και γι αυτό έχουν πολλές δυνατότητες βελτίωσης.

Φαίνεται πως οι εταιρείες έδωσαν περισσότερη προσοχή στο build του εξωτερικού μέρους του κινητού, καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, με πολύ πιο σκληρό υλικό από αυτό των απλών smartphone.

Ωστόσο, στην προσπάθειά τους οι εταιρείες να δημιουργήσουν μια μαλακή και εύκαμπτη οθόνη που θα μπορεί να διπλώνει και να ξεδιπλώνει, οδηγήθηκαν στη δημιουργία μπροστινών πάνελ που είναι αρκετά επιρρεπή σε βαθουλώματα και γρατζουνιές.

foldable-kinita

Τελικές σκέψεις

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσουμε το γεγονός, ότι τα foldable τηλέφωνα είναι μία πολύ καινοτόμα ιδέα, που έπεσε πολλή δουλειά και κόπος για να γίνει πραγματικότητα.

Όμως, είναι λογικό ένα τόσο φρέσκο προϊόν να χρειάζεται βελτίωση, για να αγγίξει τις προσδοκίες των κατασκευαστών του.

Με λίγη προσπάθεια και αν γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις, όπως αυτές που αναφέραμε και παραπάνω, τότε τα foldable τηλέφωνα θα έχουν όλες τις δυνατότητες να γίνουν η νέα mainstream μορφή smartphone για όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες!