«Καταρρίψαμε ρωσικούς πυραύλους πάνω από το Κίεβο» λένε οι Ουκρανοί

kievo3

Οι συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας προχώρησαν στην κατάρριψη «πολλών ρωσικών πυραύλων πάνω από το Κίεβο», επεσήμανε την Τετάρτη (19/10) ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, λίγο αφότου ήχησαν οι σειρήνες.

«Ο αντιαεροπορικός συναγερμός δεν έχει λήξει. Παραμείνετε στα καταφύγια. Η αντιαεροπορική άμυνα εξακολουθεί να είναι εν δράσει» επεσήμανε ο Κλίτσκο στο Telegram όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τη Δευτέρα (17/10) η ουκρανική πρωτεύουσα έχει δεχθεί επίθεση πολλές φορές από ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη καμικάζι. Οι επιθέσεις αυτές που είχαν στόχο κυρίως ενεργειακές υποδομές προκάλεσαν πέντε θανάτους μεταξύ των οποίων μίας εγκύου τη Δευτέρα και άλλων τριών αμάχων χθες, Τρίτη.

Λίγο πριν από τις εκρήξεις, ο κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου, Ολέξιι Κουλέμπα, είχε ανακοινώσει πως η αντιαεροπορική άμυνα είχε ενεργοποιηθεί στη ζώνη αυτή.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης της περιοχής Βίνιτσα (νοτιοδυτικά) δήλωσε πως η περιοχή αυτή τέθηκε στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι κατέρριψε δύο ρωσικούς πυραύλους στην περιοχή Τσερνίχιβ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ιρανικής κατασκευής τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος εξερράγη στο Τσερνίχιβ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της.

Πηγή

Δείτε επίσης  Εκλογές στις Φιλιππίνες: Να αποκλειστεί o Φέρντιναντ Μάρκος υιός ζητεί οργάνωση πολιτών