Πώς ήταν τα πρώτα χρόνια του Πιερ Καρντέν στον χώρο της μόδας; – Νέο βιβλίο «ρίχνει φως» στο ξεκίνημά του

Οι δημιουργίες του Πιερ Καρντέν φορέθηκαν από ινδάλματα του στυλ, όπως η Τζάκι Κένεντι, η Λορίν Μπακόλ και η Ζαν Μορό 

Ένα νέο βιβλίο ρίχνει φως στα πρώτα βήματα στον κόσμο της μόδας του αείμνηστου Γάλλου μόδιστρου, Πιερ Καρντέν, τα οποία τον οδήγησαν στην εκτόξευση στην κορυφή το 1964 με την επαναστατική κολεξιόν του Cosmocorps της Διαστημικής Εποχής.

Ο συγγραφέας Ζαν – Πασκάλ Ες, επί σειρά ετών υπεύθυνος επικοινωνίας του σχεδιαστή μόδας, ανακαλύπτει έναν θησαυρό από σπάνια έγγραφα και φωτογραφίες στον τόμο με τίτλο «Pierre Cardin: Mode Mythe Modernité» (Πιερ Καρντέν: Μόδα, Μύθος, Νεωτερικότητα) αναμένεται να κυκλοφορήσει στα γαλλικά από τις εκδόσεις Flammarion στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το νέο βιβλίο για τον Πιερ Καρντέν

Το βιβλίο περιλαμβάνει πρόλογο από τον Ζαν Πολ Γκοτιέ (Jean Paul Gaultier), ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο στούντιο Cardin και η φωτογραφία στο εξώφυλλο που απεικονίζει το μοντέλο Σίλια Χαμόντ με ροζ καπέλο σαν σύννεφο και ροζ παλτό να καθρεφτίζεται είναι μια εικόνα του 1962 του Βρετανού φωτογράφου, Νόρμαν Πάρκινσον.

O Πιερ Καρντέν

Ο Πιερ Πελεγκρί, ένας άλλος στενός συνεργάτης του Πιερ Καρντέν που διευθύνει το εστιατόριο Maxim’s, πήρε εικόνες από τον Ιάπωνα φωτογράφο Yoshi Takata, ο οποίος συνάντησε τον Γάλλο μόδιστρο το 1954 και τον κάλεσε να διδάξει ένα μάθημα στη Σχολή Μόδας Bunka στο Τόκιο το 1957. Έτσι έγινε το πρώτο βήμα μιας μακράς περιόδου καλλιτεχνικής και εμπορικής συνεργασίας των Cardin και Takata. Χάρη στον Takata, ο Πιερ Καρντέν γνώρισε τη μούσα του Χιρόκο Ματσουμότο το πρώτο μοντέλο από την Ιαπωνία στον κόσμο της γαλλικής υψηλής ραπτικής.

Δημιουργία του Πιερ Καρντέν

Οι δημιουργίες του Πιερ Καρντέν φορέθηκαν από ινδάλματα του στυλ, όπως η Τζάκι Κένεντι, η Λορίν Μπακόλ και η Ζαν Μορό. Μαζί με τους Paco Rabanne και André Courrèges, εισήγαγε φουτουριστικές δημιουργίες χρησιμοποιώντας υλικά όπως το PVC που συνεχίζουν να επηρεάζουν τους σχεδιαστές σήμερα. Ο Καρντέν συνέχισε να χτίζει μια παγκόσμια αυτοκρατορία έως τον θανάτο του, το 2020 σε ηλικία 98 ετών.

Δείτε επίσης  Νίκος Μουτσινάς: Το χυδαίο μήνυμα που έλαβε και η απάντηση του παρουσιαστή

Πηγή: skai.gr

Πηγή