Η Γη της Ελιάς: Η Μαργαρίτα και ο Αλέξης αρνούνται να πιστέψουν πως ο Θεοδόσης τούς εγκατέλειψε για δεύτερη φορά

Η Γη της Ελιάς: Η Μαργαρίτα και ο Αλέξης αρνούνται να πιστέψουν πως ο Θεοδόσης τούς εγκατέλειψε για δεύτερη φορά

Ραγδαίες εξελίξεις και απρόσμενα γεγονότα αναστατώτουν τους ήρωες της επιτυχημένης δραματικής σειράς του MEGA, «Η γη της ελιάς».

Τι θα δούμε από την Κυριακή 13 έως την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 21:00:

Επεισόδιο 146 (Κυριακή 13 Φεβρουαρίου)

Η Μαργαρίτα και ο Αλέξης αρνούνται να πιστέψουν πως ο Θεοδόσης τούς εγκατέλειψε για δεύτερη φορά. Ψάχνουν τα νοσοκομεία, φοβούμενοι μήπως έπαθε κανένα ατύχημα. Η ψυχολογική κατάσταση του Αλέξη αρχίζει να χειροτερεύει, καθώς συνειδητοποιεί πως ο πατέρας του τού γύρισε την πλάτη ξανά, ενώ η Μαργαρίτα καταριέται τον εαυτό της που του επέτρεψε να ξαναμπεί στις ζωές τους. Ο Στάθης εξοργίζεται από τον τρόπο με τον οποίο τον αποφεύγει η Ιουλία και ακούγονται βαριές κουβέντες από εκείνον. Παράλληλα, ο Στάθης ξεκαθαρίζει στον Στέφανο πως η παραμονή του στο σπίτι είναι προσωρινή. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει χωρίσει κανονικά με την Αρετή και θα έχει φύγει. Η Αντιγόνη μετακομίζει στο σπίτι του Ισίδωρου και ο Μάνος περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα αυτής της συγκατοίκησης. Ο Κουράκος εντοπίζει τον συνεργό τού Ανέστη και διατάζει τη σύλληψή του, ενώ όταν γυρίζει σπίτι τον περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη. Η Μυρτάλη νιώθει τον χρόνο να πιέζει, καθώς η τράπεζα απαιτεί την αποπληρωμή της πρώτης δόσης του δανείου κι εκείνη δεν έχει τα χρήματα. Χωρίς λεφτά, όμως, μένει και η Μαργαρίτα, που ανακαλύπτει ότι ο Θεοδόσης πήρε μαζί του όλα τα χρήματα που της είχε βάλει στον κοινό λογαριασμό.

Η_γη_της_ελιας_επ__146-149__1_

Επεισόδιο 147 (Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου)
Ο Στάθης προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει την Ιουλία να χωρίσει για να γίνουν πάλι ζευγάρι, αλλά εκείνη του δηλώνει πως αγαπά τον Γιώργη. Έτσι, ο Στάθης τής υπόσχεται πως δεν θα την ενοχλήσει ξανά. Η Μαργαρίτα συνειδητοποιεί πως ο Θεοδόσης όχι μόνο την εγκατέλειψε, αλλά την έπνιξε και στα χρέη. Η Αθηνά προσφέρεται να βοηθήσει, αλλά η Μαργαρίτα αρνείται. Ο Φίλιππος ζητά από τον Κωνσταντίνο να συντάξει μια διαθήκη προκειμένου να εξασφαλίσει τη Βασιλική και το παιδί. Ο Αλέξης προσπαθεί να καταλάβει γιατί φέρθηκε έτσι ο πατέρας του και τηλεφωνεί στον ετεροθαλή αδελφό του, τον Νικήτα, αλλά εκείνος αρνείται να του μιλήσει. Η Μυρτάλη ζητά από τον Κουράκο και την Ιουλία να τη βοηθήσουν να πουλήσει κάποιες λίρες για να καλύψει τη δόση του δανείου. Ο Ανέστης μαθαίνει για τη σύλληψη του συνεργού του και φοβάται μήπως τον καρφώσει. Η Ευτυχία πιέζει τον Αποστόλη να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους και να παντρευτούν, αλλά εκείνος της εξηγεί πως θέλει πρώτα να αποκαταστήσει την Άννα. Ένα γράμμα του Θεοδόση φτάνει στα χέρια της Μαργαρίτας και την κάνει ακόμα πιο έξαλλη, καθώς βεβαιώνεται ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει ποτέ. Η Μυρτάλη δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα χρήματα για την πρώτη δόση του δανείου, ενώ παράλληλα αρνείται πεισματικά να δανειστεί από την Ιουλία. Η Μαργαρίτα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί, καλεί τον Νικήτα, αγνοώντας πως την ίδια ώρα δύο άντρες έχουν βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφο του Αλέξη.

Η_γη_της_ελιας_επ__146-149__2_

Επεισόδιο 148 (Τρίτη 15 Φεβρουαρίου)
Ο Αλέξης μιλά στη Μαργαρίτα για το περιστατικό με τους δυο τύπους που τον απείλησαν προκειμένου να τους πει πού βρίσκεται ο Θεοδόσης. Εκείνη τρομοκρατείται, ενώ ακόμα δεν ξέρει τι περιμένει και την ίδια. Στο μεταξύ, ο ένας μετά τον άλλον, διάφοροι άνθρωποι της ζητούν να τους αποζημιώσει για τις εκκρεμότητες που άφησε πίσω του ο Θεοδόσης. Η Μαργαρίτα, πελαγωμένη, αναγκάζεται να ζητήσει τη νομική συμβουλή του Λυκούργου. Ο Κουράκος καλεί τον Ανέστη στο Τμήμα και του κάνει ερωτήσεις για τη ληστεία, αλλά τα στοιχεία εναντίον του δεν επαρκούν και αναγκάζεται να τον αφήσει ελεύθερο. Ο Ανέστης, όμως, δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Ολοκληρώνει το σχέδιό του και εκτελεί τον ύποπτο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Ο Κουράκος επεμβαίνει και τρώει μια σφαίρα στο στήθος. Οδηγείται στο νοσοκομείο και τον βάζουν στο χειρουργείο, ενώ όλοι αγωνιούν για τη ζωή του και η Ιουλία καταρρέει. Η Χάιδω κάνει άλλη μια προσπάθεια να προσεγγίσει τον Στάθη και να τον πείσει να δεχθούν τη Βασιλική, αλλά οι Καπερνάροι εξακολουθούν να κρατούν πολύ σκληρή στάση.

Η_γη_της_ελιας_επ__146-149__3_

Επεισόδιο 149α (Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου)
Ορμώμενη από την απελπισία της Βασιλικής, η Χάιδω πλησιάζει πάλι τον Στάθη και τον παρακαλά να αναθεωρήσει. Ο Γιώργης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί προσπαθούν με κάθε τρόπο να του σώσουν τη ζωή. Ο Πότης αποφασίζει να κάνει στροφή στη ζωή του και ξεκινά το διάβασμα. Ο Μάνος μαλακώνει απέναντι στην Αντιγόνη κι εκείνη ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή η σχέση τους θα φτιάξει. Στο μεταξύ, η συγκατοίκηση του Ισίδωρου με την Αντιγόνη φέρνει προβλήματα στην επιφάνεια και δεν λείπουν οι προστριβές.

Η_γη_της_ελιας_επ__146-149__4_

Επεισόδιο 149β (Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου)
Μια σοβαρή επιπλοκή οδηγεί τον Γιώργη στο χειρουργείο για δεύτερη φορά και η Ιουλία χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Η δόση του δανείου παραμένει απλήρωτη κι ο Στέφανος, έξαλλος, πλησιάζει τη Μυρτάλη και της κάνει ένα σοβαρό ξεκαθάρισμα. Τα νερά της Βασιλικής σπάνε και η γέννα της ξεκινά πρόωρα.

Η_γη_της_ελιας_επ__146-149__6_

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου
Σενάριο: Βάνα Δημητρίου
Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός
Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πηλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Μανώλης Κλωνάρης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Σπύρος Νικολαΐδης, Ήβη Νικολαΐδου, Ιζαμπέλλα Φούλοπ
Guest: Μαρία Φιλίππου
Και οι: Στέλα Φυρογένη – Στέφανος Κυριακίδης
Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου
Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης
Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου
Guest star, Μάρω Κοντού
Εκτέλεση Παραγωγής: MAKE IT PRODUCTIONS
Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2021


Ειδήσεις σήμερα:

Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης για τέσσερις βιασμούς

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα: Εώς και 10 βαθμούς θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αέριες μάζες

Οικογενειακή τραγωδία στο Όρεγκον: Πυροβόλησε θανάσιμα τον αδελφό του προσπαθώντας να σκοτώσει αρκούδα και μετά αυτοκτόνησε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή

Δείτε επίσης  Oι 3 top ελληνικοί προορισμοί για τους Πορτογάλους