Η Aston Martin V12 Vantage Roadster αποδίδει 700 ίππους

aston martin v12 vantage roadster ape

Η παραγωγή της Aston Martin V12 Vantage Roadster αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Η Aston Martin παρουσίασε τη νέα V12 Vantage Roadster – ένα εντυπωσιακό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που συνδυάζει την υψηλή απόδοση της πιο ισχυρής Aston Martin Vantage που κατασκευάστηκε ποτέ, με την απαράμιλλη αίσθηση της οδήγησης ενός ανοικτού αυτοκινήτου.
Εξοπλίζεται με τον πανίσχυρο κινητήρα Twin-Turbo V12 5.200 κ.εκ., που παράγει εκκωφαντικό θόρυβο στη προσπάθεια του να αποδώσει 700 ίππους.

Με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5΄΄ η V12 Vantage Roadster καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις επιδόσεις των ανοικτών σπορ αυτοκινήτων.

Προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το συνολικό βάρος, ο μπροστινός προφυλακτήρας της V12 Vantage Roadster, το καπό, τα μπροστινά φτερά και τα πλαϊνά μαρσπιέ είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Ο πίσω προφυλακτήρας και άλλα μέρη κατασκευάσθηκαν από σύνθετο υλικό χαμηλού βάρους.

Πρόσθετη εξοικονόμηση βάρους έχει γίνει με την υιοθέτηση μιας ελαφριάς μπαταρίας και ενός ειδικού συστήματος εξάτμισης διπλής εξόδου στο κέντρο, κατασκευασμένη από ελαφρύ ανοξείδωτο χάλυβα 1 χιλ.

Η παραγωγή της Aston Martin V12 Vantage Roadster αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2022.

Προγραμματίστηκε να παραχθούν μόλις 249 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Δείτε επίσης  O πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασε και την αγορά αυτοκινήτου- Μεγάλη μείωση στις πωλήσεις σε σχέση με το 2021