Η Mazda με το σύστημα 4κίνησης i-Activ all-wheel-drive εξασφαλίζει ιδανική σταθερότητα στην οδήγηση

Η Mazda με το σύστημα 4κίνησης i-Activ all-wheel-drive εξασφαλίζει ιδανική σταθερότητα στην οδήγηση

mazda cx5 ape

Η Mazda με το σύστημα 4κίνησης i-Activ all-wheel-drive θέλει να εξασφαλίζει ιδανική σταθερότητα και ηρεμία στην οδήγηση, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα οικονομία παραπλήσια με αυτή ενός οχήματος με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Το εξελιγμένο σύστημα 4κίνησης i-Activ AWD της Mazda διαθέτει λειτουργία αναγνώρισης φορτίου και στους 4 τροχούς και συνεργάζεται αρμονικά με το GVC το οποίο ρυθμίζει και κατανέμει την ροπή μεταξύ των εμπρός και των πίσω τροχών. Περιορίζει επίσης το συνολικό ποσοστό των μηχανικών απωλειών και συμβάλλει στην οικονομία καυσίμου.

Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, στην αρχή της στροφής, το σύστημα AWD θα διατηρήσει την υπάρχουσα κατανομή ροπής εμπρός – πίσω για να δώσει προτεραιότητα στην καλύτερη απόκριση στη στροφή. Σε περίπτωση που χρειαστεί το σύστημα AWD αυξάνει σταδιακά το ποσοστό της ροπής που αποστέλλεται στους πίσω τροχούς για να επιτύχει ουδέτερη συμπεριφορά και πιο σταθερή πορεία του αυτοκινήτου. Κατά την επιτάχυνση, περισσότερη ροπή κατανέμεται στους πίσω τροχούς, καθώς αυξάνεται το κατακόρυφο φορτίο. Κατά την επιβράδυνση, παρέχεται περισσότερη ροπή στους μπροστινούς τροχούς για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης πρόσφυσης και των τεσσάρων τροχών. Με αυτό τον τρόπο το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται άριστα στις εντολές του οδηγού.

Το σύστημα AWD βρίσκεται στα μοντέλα CX-5, CX-30 και Mazda 3.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Η Tesla έσπασε το «φράγμα» των 3.000.000 αυτοκινήτων