Ιστορική «βουτιά» για το ρούβλι: Υποχώρησε στα 136,50 έναντι του δολαρίου

Ιστορική «βουτιά» για το ρούβλι: Υποχώρησε στα 136,50 έναντι του δολαρίου

rouvli shutterstock

Ιστορική βουτιά σημείωσε για ακόμη μια φορά το ρούβλι, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το νόμισμα υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό στα 136,50 έναντι του δολαρίου, αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συζητούν εμπάργκο στις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου ως περαιτέρω αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι έκανε γνωστό χθες Κυριακή ότι το σώμα αυτό «εξετάζει» το ενδεχόμενο κατάρτισης σχεδίου νόμου για την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στη χώρα και ότι το Κογκρέσο έχει σκοπό να εγκρίνει τη χορήγηση βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, αντιδρώντας στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

«Η Βουλή εξετάζει επί του παρόντος σθεναρό σχέδιο νόμου που θα απομονώσει περαιτέρω τη Ρωσία από την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε η κυρία Πελόσι σε επιστολή της.

Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Οι 27 χώρες της ΕΕ έχουν επιβάλει τρία πακέτα κυρώσεων εναντίον της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των οποίων έχουν μεταξύ άλλων παγώσει τους πόρους της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας και έχουν αποκόψει επτά ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Δείτε επίσης  Με άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων έκανε "ποδαρικό" το 2023