Μακρόν: Αυτό είναι το θωρακισμένο SUV που επέλεξε για τις μετακινήσεις του- Το αίτημά του

Μακρόν: Αυτό είναι το θωρακισμένο SUV που επέλεξε για τις μετακινήσεις του- Το αίτημά του

w19 190804thumbnailds7prelysee ape makron car

Για τις μετακινήσεις ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε το μεγαλύτερο SUV μοντέλο της γκάμας της DS Automobiles. Η έκδοση DS 7 Crossback Elysee, διαθέτει επιμηκυμένο μεταξόνιο κατά 20 εκατοστά, φτάνοντας σχεδόν τα τρία μέτρα, κάτι που οδήγησε στη συνολική αύξηση του μήκους του αυτοκινήτου στα 4,8 μέτρα. Ο Γάλλος Πρόεδρος υποδέχτηκε, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της γαλλικής εταιρείας, το νέο του όχημα για τις επίσημες μετακινήσεις του, στο Παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι.

Η επιμήκυνση του αμαξώματος της DS 7 Crossback αποτέλεσε αίτημα του ίδιου του Γάλλου Προέδρου, προκειμένου να έχει τον απαραίτητο χώρο για να εργάζεται με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του με το Προεδρικό όχημα. Τη θέση της πίσω σειράς καθισμάτων έχουν πάρει δύο ανεξάρτητα καθίσματα, τα οποία έχουν επενδυθεί με υψηλής ποιότητας δέρμα, ενώ στη διάθεση του Γάλλου Προέδρου υπάρχουν θύρες USB, επιφάνειες ασύρματης φόρτισης και υποδοχές για έγγραφα. Με τα νέα δεδομένα σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαστάσεις της καμπίνας, ο χώρος για τα πόδια έχει διαμορφωθεί στα 54,5 εκατοστά.

Αναβαθμίσεις έχει δεχθεί και εξωτερικά το αμάξωμα του αυτοκινήτου που είναι φινιρισμένο σε απόχρωση Ink Blue, με τις πλέον εμφανείς να είναι οι μαύρες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και η κεραία στο πίσω μέρος της οροφής που φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων της Προεδρικής επικοινωνίας. Μεταξύ των αναβαθμίσεων που φυσικά δεν διακρίνονται, είναι και η θωράκιση του αμαξώματος που εύλογα θεωρείται προαπαιτούμενο για τη συγκεκριμένη έκδοση. Για την κίνηση της Προεδρικής DS φροντίζει το γνωστό plug-in υβριδικό σύνολο E-TENSE με την απόδοση των 300 ίππων και την τετρακίνηση.

Δείτε επίσης  Χρήσιμες συμβουλές για τη φόρτιση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στο άμεσο παρελθόν είχε επιλεγεί και πάλι το κορυφαίο SUV από τη γκάμα της DS Automobiles. Αξίζει να σημειωθεί πως στην υπηρεσία της Γαλλικής Προεδρίας, έχουν βρεθεί πριν την DS 7 Crossback, η Citroen SM, η DS 5, καθώς και η χαρακτηριστική DS 19 σε ανοιχτή και κλειστή έκδοση αμαξώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή