Ποιές λειτουργίες της Mustang Mach-E ελέγχονται μέσω κινητού τηλεφώνου

Ποιές λειτουργίες της Mustang Mach-E ελέγχονται μέσω κινητού τηλεφώνου

ford mustang machegtcyber orange ape

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει τον έλεγχο και τη διαχείριση πολλών λειτουργιών του αυτοκινήτου από το κινητό τηλέφωνο. Πλέον, είναι ευκολότερη η χρήση του αυτοκινήτου και εξασφαλίζεται καλύτερη διαχείριση της ενέργειας που απαιτείται για να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Ειδικότερα, τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρέχουν πολλές δυνατότητες για να μειωθεί η ηλεκτρική ενέργεια ακόμη και για την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Η νέα αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E διαθέτει τη λειτουργία προετοιμασίας του οχήματος (pre-conditioning) μέσα από την εφαρμογή FordPass. Συγκεκριμένα, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ορίζει την ώρα της επόμενης αναχώρησής του και να επιλέγει από πριν την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Με αυτόν τον τρόπο, η ρύθμιση της θερμοκρασίας του εσωτερικού του αμιγούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο φορτίζεται από το ηλεκτρικό δίκτυο. Έτσι, εξασφαλίζεται ότι η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την επιθυμητή θερμοκρασία στη καμπίνα λαμβάνεται από το ηλεκτρικό δίκτυο χωρίς να επιβαρύνεται η μπαταρία και με αυτήν την λειτουργία, που απαιτεί σημαντική ποσότητα ρεύματος.

Όταν το αυτοκίνητο ξεκινήσει, αξιοποιείται όλη η αποθηκευμένη στη μπαταρία ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση του αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων.

Η νέα Mustang Mach-E προσφέρει και άλλες τεχνολογίες που διευκολύνουν τη χρήση της και αυξάνουν τα ποσοστά ασφάλειας.

Χρήση κινητού τηλεφώνου ως κλειδί – Phone As A Key (PAAK). Η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα με την υιοθέτηση της τεχνολογίας Phone As A Key που κάνει το ντεμπούτο της στη γκάμα Ford, με τη νέα Mustang Mach-E.

Με τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth το αυτοκίνητο ανιχνεύει τo smartphone του ιδιοκτήτη καθώς πλησιάζει το όχημα και αυτόματα ξεκλειδώνει τις πόρτες. Επίσης, επιτρέπει την εκκίνηση του ηλεκτροκινητήρα χωρίς να χρειαστεί να βγάλει ο ιδιοκτήτης το τηλέφωνό του από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσει το κλειδί του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης  Leasing: Όσα πρέπει να γνωρίζετε και τι να προσέξετε

Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου, ο οδηγός μπορεί να εισάγει εναλλακτικά έναν κωδικό ασφαλείας στο πληκτρολόγιο αφής που βρίσκεται στη μεσαία κολόνα του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό επταψήφιο κωδικό (έως και για πέντε χρήστες) στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Επίσης, αυτή η τεχνολογία ενεργοποιεί τις ατομικές ρυθμίσεις κάθε οδηγού, πριν καν εισέλθει στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να σπαταλά επιπλέον χρόνο για τη ρύθμιση του οχήματος. Το όχημα είναι έτοιμο -κάθε φορά- να ξεκινήσει προσαρμόζοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις του κάθε χρήστη.

Η νέα Mustang Mach-E έχει απόδοση έως 351 ίππους και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει έως τα 610 χλμ. (WLTP).

Με τη βοήθεια της εφαρμογής FordPass, ο οδηγός έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στις πληροφορίες για τη φόρτιση της μπαταρίας και την υπολειπόμενη αυτονομία του αυτοκινήτου, αλλά προγραμματίζει τις επιθυμητές ώρες φόρτισης ώστε να εκμεταλλεύεται τις όποιες εκπτώσεις ισχύουν κατά τις νυχτερινές ώρες, φροντίζοντας παράλληλα να υπάρχει η απαραίτητη αυτονομία για την ολοκλήρωση του επόμενου ταξιδιού ή της διαδρομής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή