Το φίδι της ακροδεξιάς απειλεί την Ευρώπη

Το φίδι της ακροδεξιάς απειλεί την Ευρώπη

Το φίδι της ακροδεξιάς απειλεί την Ευρώπη, της ακρίβειας ζώνει την κυβέρνηση, της μισαλλοδοξίας φωλιάζει σε «ιερά» μυαλά

Με πρόστιμα και ψίχουλα στο μισθό ξορκίζει την λαϊκή οργή για την ακρίβεια η κυβέρνηση, με στροφή τέρμα δεξιά την ακροδεξιά η Ευρώπη, με ψήφο κατά συνείδηση ο Μητσοτάκης τη δεξιά της Δεξιάς

Ζοφερό

Η Ευρώπη βρίσκεται μεταξύ δύο πολέμων – στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Με ισχυρούς γεωπολιτικούς, οικονομικούς, και πολιτικούς επηρεασμούς. Ενα γενικότερο κλίμα κοινωνικής πολιτικής αστάθειας στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υψηλά επιτόκια. Και σε συρρίκνωση της ανάπτυξης – 0,6% – για να περιοριστεί ο πληθωρισμός. Η ακροδεξιά – σε κάθε εκδοχή της – επιδεικνύει ιδιαίτερη δυναμική. Προκαλώντας τα φοβικά αντανακλαστικά του φιλελεύθερου πολιτικού συστήματος.

Κρίσιμες

Αυτό είναι ευρωπαικό περιβάλλον εντός του οποίου βρίσκεται η Ελλάδα! Η οποία δεν αποτελεί το «γαλατικό χωριό» της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Και δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι…. Ως εκ τούτου, λοιπόν, οι επικείμενες ευρωπαικές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, διότι θα αποκαλύψουν σε real time το τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η ευρωπαική κοινωνία όλα όσα συμβαίνουν και η ίδια υφίσταται! Δηλαδή δεν είναι σημαντικές μόνο για το ελληνικό πολιτικό σύστημα…

Διαβάστε επίσης: Εφορία: Οι επτά υποχρεώσεις και οι πληρωμές μέχρι τέλος του έτους

Αποκλιμάκωση

Οπως σας έχω ενημερώσει εγκαίρως ο πληθωρισμός μέσα στους πρώτους μήνες του 2024 θα οδηγηθεί – εκτός απροόπτου… – σε ραγδαία αποκλιμάκωση. Αναφέρομαι φυσικά στον «πληθωρισμό των τροφίμων» – αυτό που διαπιστώνει κάθε μέρα ο καταναλωτής στα ράφια και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Αυτή είναι η μία πλευρά.

Δείτε επίσης  Σοβαρές ζημιές στο Σισμανόγλειο από έκρηξη σε ΑΤΜ –Δείτε φωτογραφίες

Η ακρίβεια!

Ομως η ουσιώδης πλευρά είναι το γεγονός ότι οι τιμές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν! Η ακρίβεια θα είναι … παρούσα! Και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα για τους πολίτες και ένα ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα για τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου – δηλαδή την πραγματική κυβέρνηση της χώρας!

Σε δύο άξονες

Οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη αυτό το γνωρίζουν – και το γνωρίζουν καλά! Μέχρι τώρα, αλλά και στο νέο χρόνο, κινήθηκαν και σκοπεύουν να κινηθούν πάνω σε δύο άξονες: πρώτον, μέ την διενέργεια ελέγχων στις επιχειρήσεις – «χτυπώντας» εμβληματικούς στόχους, πχ τις πολυεθνικές! – και δεύτερον, με την αύξηση των αμοιβών.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Καρράς: Οι εξομολογήσεις του για τη ζωή και τις επιτυχίες του

Αυξήσεις

Εδωσαν αυξήσεις – αστείου μεγέθους! – στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους και – μάλλον – από την 1η Απριλίου θα αυξηθεί και ο κατώτατος μισθός. Πιθανόν από 780 ευρώ το μήνα θα ανέλθει στα 830 ευρώ το μήνα. Μέχρις εκεί! Και το – πρώτο – «ταμείο» θα γίνει στις 9 Ιουνίου, στις ευρωεκλογές. Και το πρόβλημα θα υποβόσκει ως … «βραδυφλεγής βόμβα»! Θα «απενεργοποιηθεί» ή θα «εκραγεί»;

Τα «μη κρατικά»…

Αν, εν τω μεταξύ, οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την δημιουργία των «μη κρατικών» πανεπιστημίων λάβουν αξιόλογες διαστάσεις και προκαλέσουν έναν ντόμινο κοινωνικών αντανακλαστικών, τότε θα υπάρξει μία πολιτική φόρτιση πηγαίνοντας για τις εκλογές. Εχω όμως ορισμένες – έως ισχυρές θα έλεγα – επιφυλάξεις!

Εξεταστική περίοδος

Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια ως το τέλος του Φεβρουαρίου. Δηλαδή όλες οι συζητήσεις και οι ψηφοφορίες θα γίνουν μέσα στην … εξεταστική περίοδο των φοιτητών! Ακριβώς.

Δείτε επίσης  Αυτά θα είναι τα πιο τυχερά ζώδια του 2022

Διαβάστε επίσης: Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί το 2024;

Καταλήψεις;

Το ενδεχόμενο των καταλήψεων για μην γίνει η εξεταστική δεν αποκλείεται…. Κι αφού όμως θα έχει ψηφιστεί, μετά οι αντιδράσεις θα είναι «λελογισμένες». Θα τις αντιμετωπίσουν με μία μικρή ποσότητα … δακρυγόνων! Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους. Θα τους βγει; Το φοβάμαι….

Γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Το επόμενο κεντρικό ζήτημα – που εμφανίζεται περίπου ως «προσωπικό στοίχημα» του κ. Μητσοτάκη – είναι η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και ως εκ τούτου η τεκνοθεσία! Πρόκειται για θέμα αρκετά περίπλοκο, με ποικίλες εκδηλώσεις, με πολιτικές, αλλά και κοινωνικές αντιδράσεις.

Ψήφος κατά συνείδηση

Πρωτίστως το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να διαχειριστεί τις ενδοκυβερνητικές και ενδοκομματικές αντιδράσεις – προεξάρχοντος του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Αυτό που είχε διαρρεύσει προ καιρού ήταν ότι θα επιτραπεί η ψήφος κατά συνείδηση για τους βουλευτές – για τους υπουργούς δεν γνωρίζω τι θα συμβεί!

Και ναι και όχι!

Ετσι κι αλλιώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να φοβηθεί την καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου διότι θα έχει την στήριξη της αντιπολίτευσης. Το δεύτερο που έχει να διαχειριστεί είναι τις θεσμικές αντιδράσεις, πχ της Εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης: Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής

Εκκλησία

Και μπορεί προσφάτως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να τους έδωσε το «πράσινο φως», δεν σημαίνει όμως ότι το ίδιο θα συμβεί και από τους κατά τόπους μητροπολίτες – θα επανέλθουμε σ΄ αυτό! Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι «βούτυρο στο ψωμί» της «Δεξιάς της Δεξιάς». Ολος ο «αστερισμός» της ακροδεξιάς θα «βγει στα κεραμίδια». Αναμενόμενο! Αλλά όχι και μετρημένο….

Δείτε επίσης  X Factor: Αποχώρησε ο Borek - Όλα όσα έγιναν στο τρίτο live show (vids)

Σχετικές!

Και στο συγκεκριμένο οι δημοσκοπήσεις είναι εξαιρετικά σχετικές! Ακόμη και τα focus group του Μεγάρου Μαξίμου. Και σ΄ αυτό η κυβέρνηση θα μετρήσει εκλογικές απώλειες. Σ΄αυτές θα συνδράμουν και οι αντιδρώντες – κατά τόπους – μητροπολίτες.
Η (ακρο)Δεξιά του Κυρίου…

Βλέπω τη «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού να κερδίζει πόντους από την … «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου! Οι προνομιακές σχέσεις με την Εκκλησία ποτέ δεν έβλαψαν την (ακρο) Δεξιά του Κυρίου….

Στα θερινά

Ομως και σ΄ αυτή την περίπτωση οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως έχουν κάνει τους σχεδιασμούς τους. Πρώτον, δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο θέμα να έρθει στο κοινοβουλευτικό προσκήνιο πριν από τις ευρωεκλογές και δεύτερον, μην αποκλείεται το ενδεχόμενο να έρθει στα θερινά τμήματα. Οταν οι ψηφοφόροι θα βρίσκονται στις παραλίες και θα είναι … «παχιές οι μύγες»! Δηλαδή εκεί κατά τον Αύγουστο.

Απορρόφηση

Για να περιοριστούν οι αντιδράσεις και να υπάρχει περιθώριο τριών χρόνων, μέχρι τις εκλογές του 2027, για να απορροφηθούν οι κραδασμοί και να περιοριστούν οι απώλειες. Ολα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι οι απώλειες που θα έχει στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι διαχειρίσιμες. Και θα προκύψει ένα – ενδεχόμενο; – μέτωπο της κεντροαριστεράς! Και δεν θα εμφανιστούν και απρόοπτα! Διότι «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος»….
Πηγή