Ο όμιλος BMW και η AWS ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη από κοινού τεχνολογιών cloud

bmw shutterstock

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επίσης στην ανάπτυξη τυποποιημένων λύσεων cloud για εμπορική χρήση για την ασφαλή διαχείριση δεδομένων οχημάτων

Ο όμιλος BMW και η AWS (Amazon Web Services) ανακοίνωσαν μία στρατηγική συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα οι δύο εταιρείες να αναπτύσσουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες cloud με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων δεδομένων των μελλοντικών γενεών οχημάτων.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επίσης στην ανάπτυξη τυποποιημένων λύσεων cloud για εμπορική χρήση για την ασφαλή διαχείριση δεδομένων οχημάτων. Η μεταξύ τους συνεργασία είχε ξεκινήσει το 2015, ενώ η γερμανική εταιρεία διατηρεί τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο των δεδομένων και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων που ισχύουν στις αντίστοιχες αγορές.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο συνδεδεμένος στόλος της BMW απαριθμεί σήμερα περίπου 20 εκατομμύρια οχήματα σε πάνω από 50 χώρες. Σήμερα, ο συνδεδεμένος στόλος οχημάτων του γκρουπ ήδη στέλνει καθημερινά περίπου δέκα δισεκατομμύρια αιτήματα για πληροφορίες στο backend, όπως είναι γνωστή η υποδομή IT στο cloud για τη λειτουργία και διαχείριση των λειτουργιών συνδεδεμένων οχημάτων. Αυτά τα δεδομένα οχημάτων είναι σημαντικά και για την εταιρεία, καθώς χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς, όπως η βελτίωση και αναβάθμιση λειτουργιών πελατών, η διαχείριση ποιότητας και οι aftersales διαδικασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Δείτε επίσης  Φοροδιαφυγή ΦΠΑ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα