Συνεργασία της NVIDIAH με την Jaguar Land Rover

Συνεργασία της NVIDIAH με την Jaguar Land Rover

jlr nvidia

Η Jaguar Land Rover σύνηψε μία πολυετή στρατηγική συνεργασία με την NVIDIA, ηγέτη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την πληροφορική, προκειμένου να εξελίξουν και να δημιουργήσουν από κοινού την επόμενη γενιά συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης καθώς και υπηρεσίες και εμπειρίες για τους πελάτες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). 

Αρχής γενομένης από το 2025, όλα τα νέα οχήματα Jaguar και Land Rover θα κατασκευάζονται στην πλατφόρμα που στηρίζεται στο λογισμικό  NVIDIA DRIVE™ —προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ενεργητικής ασφάλειας, αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης και στάθμευσης καθώς και συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Μέσα στο όχημα το σύστημα θα προσφέρει χαρακτηριστικά AI, όπως παρακολούθηση οδηγού και επιβατών και προηγμένη οπτική απεικόνιση του περιβάλλοντος του οχήματος. 

Αυτή η πλήρως ολοκληρωμένη λύση βασίζεται στο NVIDIA DRIVE Hyperion™, που διαθέτει DRIVE Orin™ κεντρικούς υπολογιστές AV, λογισμικό DRIVE AV και DRIVE IX, συστήματα ασφαλείας, προστασίας και δικτύωσης και επιπλέον περιμετρικούς αισθητήρες. Το DRIVE Orin είναι ο AI εγκέφαλος του αυτοκινήτου και ‘τρέχει’ το Λειτουργικό Σύστημα της Jaguar Land Rover, ενώ το DRIVE Hyperion είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα. 

Η Jaguar Land Rover θα αξιοποιήσει επίσης λύσεις κέντρου δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί εσωτερικά με το NVIDIA DGX™ για την εκπαίδευση μοντέλων AI και λογισμικό DRIVE Sim βασισμένο στο NVIDIA Omniverse™ για προσομοίωση φυσικής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο. Οι λειτουργίες που καθορίζονται από το λογισμικό της Jaguar Land Rover και η αρχιτεκτονική επαλήθευσης και επικύρωσης από την αρχή μέχρι το τέλος (end-to-end) θα επιτρέψουν την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών υποβοηθούμενης και αυτοματοποιημένης οδήγησης σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος μέσω over-the-air (OTA) ενημερώσεων λογισμικού. 
Η Jaguar Land Rover στοχεύει να πετύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, στα προϊόντα και στις δραστηριότητές της μέχρι το 2039.

Δείτε επίσης  «Στροφή» στην μικροκινητικότητα φέρνει η κυκλοφοριακή συμφόρηση

Επιμέλεια Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή