Η Toyota και πάλι στην 1η θέση των πωλήσεων

Η Toyota και πάλι στην 1η θέση των πωλήσεων

toyota yaris 2020 1600 01 1

Το 2021 ήταν αναμφισβήτητα μια ακόμα χρονιά γεμάτη προκλήσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις για την παγκόσμια κοινότητα, κυρίως σε θέματα υγείας και ασφάλειας και, φυσικά, σε ένα συνεχή αγώνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Όλη αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητη και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αφού, μεταξύ άλλων, σοβαρά προβλήματα προέκυψαν στην εφοδιαστική αλυσίδα, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων προς τους καταναλωτές.

Στο περιβάλλον αυτό, η Toyota κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην χώρα μας η μάρκα κατέκτησε για 9η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση στην προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή, με συνολικές ταξινομήσεις 14.559 οχημάτων.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά την Ελληνική αγορά αυτοκινήτου και παρά τα θέματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας Covid-19, η αγορά κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 27% αγγίζοντας τις 112.000 μονάδες έναντι των 87.840 της προηγούμενης χρονιάς.

Η Toyota αναδείχθηκε στη κορυφή των επιβατικών με 13.164 ταξινομήσεις, που αντιστοιχεί στο 13,0% της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά σημείωσε 1.395 ταξινομήσεις, που αντιστοιχεί στο 13,4% της αγοράς.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδης Αραβανής, με βάση τα αποτελέσματα μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς, δήλωσε: Η εταιρεία μας θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πελατών της, των εργαζομένων της, αλλά και των συνεργατών της, ανταποκρίθηκε με επάρκεια στις προκλήσεις και τη χρονιά του 2021. Οι επιδόσεις της ΤΟΥΟΤΑ, απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητές μας, τοποθέτησαν την μάρκα για μία ακόμη χρονιά στη κορυφή της Ελληνικής αγοράς με το υψηλότερο μερίδιο όλων, της τάξης του 13,1% (+0.3 π.μ. έναντι του 2020).

Δείτε επίσης  ΑΒΑΞ: Προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τα έργα υποδομής στο Ελληνικό

Συγκεκριμένα τα μοντέλα της Toyota που βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους, ήταν:

Το Aygo με 2.473 ταξινομήσεις, που αντιστοιχούν σε μερίδιο της τάξεως του 22,0% στην κατηγορία Α (1η θέση σε πωλήσεις)
Το Yaris με 4.747 ταξινομήσεις, που αντιστοιχούν σε μερίδιο της τάξεως του 17,8% στην κατηγορία Β (1η θέση σε πωλήσεις)
Το Corolla με 2.118 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 1η θέση στην κατηγορία C 
Το C-HR, με 2.934 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 1η θέση στην κατηγορία C_SUV 
Το RAV4, με 444 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 3η θέση στην κατηγορία D-SUV 

Επιμέλεια  Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή