Η Mercedes-Benz ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

mercedes logo ap

Η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην κομητεία Bibb της Αλαμπάμα, λίγους μήνες πριν από την έναρξη της παραγωγής των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να γίνει εντελώς ηλεκτρική, αυξάνοντας την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε τρεις ηπείρους. Το νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ υπογραμμίζει τη σημασία των Ηνωμένων Πολιτειών στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας και την Αλαμπάμα ως εξαγωγικού κόμβου για πολυτελή SUV και στην ηλεκτρική εποχή.

Η Mercedes-Benz θα παράγει τα EQS SUV και EQE SUV στο εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα, ως μέρος μίας παγκόσμιας ώθησης για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων σε επτά τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους. Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο μπαταριών στην κομητεία Bibb θα παρέχει μπαταρίες για το νέο SUV EQS και το SUV EQE.

«Τα εγκαίνια του νέου μας εργοστασίου μπαταριών στην Αλαμπάμα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας προς την ηλεκτροδότηση. Με την ολοκληρωμένη προσέγγισή μας, που περιλαμβάνει μία τοπική στρατηγική προμήθειας κυψελών και ανακύκλωσης, υπογραμμίζουμε τη σημασία των ΗΠΑ, όπου η Mercedes-Benz ήταν επιτυχημένη εδώ και δεκαετίες. Είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών SUV “Made in the USA” σε ένα εργοστάσιο που αποτελεί καθιερωμένο μέρος της παραγωγικής οικογένειάς μας εδώ και 25 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, Όλα Καλένιους.

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα είναι το εργοστάσιο παραγωγής μεγάλων SUV που φέρουν το τριάκτινο αστέρι από το 1997. Τώρα το εργοστάσιο γίνεται ηλεκτρικό με το SUV EQS. Η μαρκα παρέχει μία πρώτη ματιά στο ευρύχωρο, προοδευτικό και εξαιρετικά ψηφιοποιημένο εσωτερικό του SUV EQS, ενόψει της επίσημης παγκόσμιας πρεμιέρας του οχήματος στις 19 Απριλίου.

Δείτε επίσης  Στροφή των Ελλήνων στα αυτοκίνητα υγραερίου- Εκρηκτική αύξηση πωλήσεων

Από τη δεκαετία του 1990, η πολυτελής μάρκα έχει επενδύσει συνολικά περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια δολάρια στην Αλαμπάμα. Από αυτό το ποσό, το 1 δισεκατομμύριο δολάρια επενδύθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών, στα κέντρα logistics και στην αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Σήμερα, απασχολεί περίπου 4.500 άτομα και εξασφαλίζει περίπου 11.000 επιπλέον θέσεις εργασίας με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών στη περιοχή. Περίπου τέσσερα εκατομμύρια οχήματα έχουν παραχθεί απο το εργοστάσιο της Tuscaloosa από το 1997, με περίπου 260.000 SUV να βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής μόνο το 2021. Περίπου τα δύο τρίτα της ετήσιας παραγωγής εξάγονται, καθιστώντας την MBUSI έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ.

Το ευέλικτο σύστημα παραγωγής επιτρέπει τη συναρμολόγηση διαφορετικών μοντέλων και συστημάτων μετάδοσης κίνησης σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής, επιτρέποντας στο εργοστάσιο να προσαρμοστεί στις αλλαγές της ζήτησης των πελατών. Εκτός από τα GLE, GLE Coupe, GLS και Mercedes-Maybach GLS, δύο ηλεκτρικά μοντέλα θα προστεθούν στη γραμμή παραγωγής, εξοπλισμένα με μπαταρίες από το κοντινό εργοστάσιο της Bibb County.

Η παραγωγή των μπαταριών ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης για τα EQS SUV και EQE SUV είναι ουδέτερη σε εκπομπές CO2. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης, σε μία μεγάλη γραμμή παραγωγής, με περισσότερους από 70 σταθμούς εργασίας. Χρησιμοποιώντας μία πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία παραγωγής, συνδυάζονται διάφορα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων έως και δώδεκα μονάδων κυψέλης. Έως και 600 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην κομητεία Bibb.

Το σύστημα μπαταριών, το οποίο θα τοποθετηθεί στο SUV EQS, με δυνατότητα για έως και 7 θέσεις, χρησιμοποιεί αρθρωτό σχεδιασμό που ήδη έχει εφαρμοστεί στα EQS και EQE και χρησιμοποιεί εξαιρετικά προηγμένη χημεία κυττάρων που περιέχει νικέλιο, κοβάλτιο και μαγγάνιο σε αναλογία 8 :1:1. Η μείωση της περιεκτικότητας σε κοβάλτιο σε περίπου 10%, εκτός από την ουδέτερη σε CO2 παραγωγή των μπαταριών, ενισχύει τη βιωσιμότητα.

Δείτε επίσης  Αυτό είναι το νέο Volkswagen Taigo

Γιορτάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του, στις 19 Απριλίου, το νέο EQS SUV θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές SUV και το τρίτο μοντέλο που βασίζεται στην αποκλειστική αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes-Benz. Με ένα πολυτελές εσωτερικό, πρόκειται να επαναπροσδιορίσει ένα ολόκληρο τμήμα. Το εσωτερικό του συνδυάζει την προοδευτική σχεδίαση, τη φινέτσα και την άνεση που λατρεύουν οι πελάτες για το σεντάν EQS με τον χώρο και την ευελιξία του δημοφιλούς concept μεγάλων SUV. Η εμφάνιση και η αίσθηση είναι μία πολυτελής συγχώνευση ψηφιακής πολυτέλειας και καινοτόμων νέων διακοσμητικών στοιχείων, ενώ η αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών οχημάτων προσφέρει γενναιόδωρες εσωτερικές διαστάσεις SUV. Σε συνδυασμό με τα προαιρετικά καθίσματα τρίτης σειράς και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα της δεύτερης σειράς, προσφέρει ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ευελιξίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή